Food Bloging

Najlepšie pesto z medvedieho cesnaku | Recept

Je pravdou, že od tvorby tohto článku ubehli hádam aj 3 týždne, ale nič to nemení na fakte, že vám chcem prezradiť môj obľúbený recept na pesto z medvedieho cesnaku. Ani neviem ako, ale počas jednej prechádzky z priateľkou sme narazili na kráľovstvo cesnakové ako máte možnosť
Náhodné články

Kuchársky slovník – Názvy jedál a surovín (2. časť)

Po prvej časti gastronomického slovníka, prišiel rad na ten druhý sšubovaný. V nasledujúcom zozname nájdete vysvetlenie pre odborné názvy jedál a surovín, s ktorými sa môžete v gastronómii stretnúť. Verím, že aj tento zoznam vám veľakrát pomôže :).

Originálna talianska pizza | Recept

Milujete taliansku pizzu? :) Super! Lebo tento recept vám prezradí hneď niekoľko tipov na prípravu dokonalého cesta. Pripraviť dokonalú pizzu, nie je vôbec jednoduché. Len málo ľudí vie, že originálna talianska pizza sa pripravuje v špeciálnych peciach, ktoré sa podľa pôvodného receptu majú vyhriať až na 450C°

Čokoládová torta s ovocím | Recept

Máte neuveriteľnú chuť na čokoládový dezert, alebo tortu? Tak potom odporúčam túto ľahkú banánovo-čokoládovú variantu, ktorá poteší oslávencov, ale rovnako aj spríjemní pokojné chvíle pri kávičke ;). Môžet epokojne experimentovať, meniť ovocie a lekvár kombinovať podľa vlastnej chuti. Čokoláda totiž ide ku všetkému :). Suroviny na čokoládovú

Sladký banánový chlieb | Recept

Čo by to boli rodinné víkendy bez občasných nerestí v podobe koláča. My sme si prednedávnom dopriali zdravú variantu neresti. Mali sme doma zopár prezretých banánov, tak mi napadlo pripraviť mojim najbližším tento rýchly banánový chleba. Veď skúste sami a uvidíte, či zmizne u vás rovnako rýchlo,

Etiketa v luxusných reštauráciách (FoodZaujímavosť)

Počujete o tom prvýkrát? Nevadí, donedávna som bol na tom rovnako, nechodí sa predsa do nich každý deň. Ale čas od času, pri výnimočnej a zväčša romantickej príležitosti, tam predsa len zavítame asi všetci :). Návšteva takýchto podnikov so sebou prináša dávku etikety a nepísané pravidlá, ako

FoodObjav: Aurelica coffee – príbeh ukrytý za rohom (Liptovský Mikuláš)

V deň keď som sa rozhodol, že začnem hodnotiť podniky (aby som tak trochu aj svojou troškou prispel ku skvalitneniu slovenskej gastro kultúry), tak mi ani vo sne nenapadlo, že sa dočkám momentu, keď budem môcť s tak obrovskou radosťou napísať tento článok. Ešte aj v tomto

FoodZaujímavosť – Valentínske recepty na inšpiráciu

Hľadáte inšpiráciu ako prekvapiť svoju polovičku počas sviatku Valentína? Našiel som pre vás video, ktoré vám odhalí hneď niekoľko valentínskych receptov. Vo videu nájdete mnoho jednoduchých a rýchlych nápadov, ako si to spestriť a verím, že zobrazené techniky zvládne naozaj každý :). Prípadne sa inšpirujte týmto veľmi

Pečená bravčová panenka s medovou omáčkou | Recept

Nedávno som vám priniesol chutný recept na bravčové medailónky, od ktorého neubehlo veľa času a opäť ma priateľka poprosila, aby som jej ho znova pripravil. Čo by som to ale bol za foodblogera, keby som robil stále tie isté recepty :). Preto som sa radšej podujal na

Zapekaný údený granadír so sladkými zemiakmi | Recept

Vždy som si hovoril, že raz príde deň, keď vypushujem nejaký typický slovenský recept do iných rozmerov. V tomto prípade sa dá povedať, že som blízko k dokonalému update-u. Máte radi Granadír lomeno Granatírsky pochod lomeno Granatiersky pochod? Pokiaľ hej, tak skúste túto novú obdobu, na ktorú