Food Bloging

Najlepší nakladaný hermelín | Recept

Jedno veľké a k tomu utopenca. Jaj nie, teda vlastne nakladaný hermelín. Neviem ako vy, ale v momentoch, keď sa vyberieme s partiou na „jedno malé“ do mesta, tak mi strašne zachutí nakladaný hermelín. Dlho som rozmýšlal, ako to, že tie hermelíny v niektorých podnikoch sú famózne
Náhodné články

Zapekané zemiaky so špenátom a gorgonzolou | Recept

Zemiaky sem, zemiaky tam. Aj vy sa občas postrehnete, že kuchyňa je preplnená zemiakmi, z ktorých už neviete čo vyrobiť? Možno to bude znieť zvláštne, ale mne sa to občas stáva. A ešte viac prekvapivým zistením je to, že vo svojom živote zemiaky zapekám len málokedy. Tento recept

Testovačka: Foodpanda.sk

Blížiacim sa záverom roka 2013 som práve v týchto hodinách dospel do štádia keď sa mi nič nechce. Doslova nič. Ani variť, ani kresliť, ani fotiť a dokonca sa mi nechce ani nič nerobiť. Žiaľ moje (ne)chcenie trvá väčšinou len do momentu keď ja, alebo moje okolie

Kysnutý pudingový koláč | Recept

Nieže zrovna ja by som bol veľký fanúšik sladkých jedál. Teda aspoň čo sa jedenia týka. Jediné čo ma na koláčoch, zákuskoch a sladkostiach baví, je ich výroba. Mám rád tú ručnú pracnosť pri príprave „dokonalého“ kysnutého cesta a nenormálne rád sa teším z každého úspešného výsledku

Kapustnica na imunitu | Recept

Milujem tie momenty, keď mám voľnú ruku v tom čo milujem a mám možnosť byť sám sebe pánom. Tieto momenty zažívam najma v kuchyni. Možno aj to je jeden z dôvodov prečo sa vlastne venujem foodbloggingu. Ďalšie nové „dôvody“ nachádzam pribúdajúcim časom čoraz častejšie. Občas failujem, občas

Foodblogerská výbava časť 1. – fotostolík

Toto považujme za jeden z tých užitočných článkov zo života foodbloggera :). Momentálne sa snažím inšpirovať úspešnými a pochopiť zákonitosti dobrého foodblogingu. A to ešte nehovorím, že  mám v pláne rozšíriť svoj arzenál „Vintage kitchen tools“ a prispôsobiť domáce podmienky na fotenie jedla. Zistil som, aký štýl

Francúzsky hruškový koláč | Recept

Posledné dva týždne zo všetkých strán počúvam o hruškách. Asi je ich sezóna, alebo čo :) Niečo podobné si pamätám ešte počas leta s marhuľami. O tých sa mi ešte aj teraz sníva :). Tak som teda využil ich aktuálnu sezónu a pripravil som pre vás jeden

Testovačka: Dědova spíž

  Poznáte Tomáša Babinca a jeho blog Foodisimo? Pokiaľ ešte nie, tak to určite napravte :). Chalanisko nielenže píše o jedle, ale aj vyrába domáce paštéty podľa receptu z minulosti od svojho starkého. Jeho iniciatívu „poctivé paštéty“ som si všimol niekedy v polovici tohto roka. V tom čase ešte neboli

Umenie vychutnávať a nielen jedlo

Rob to, čo ťa baví. Možno ste to netušuli, ale mňa neskutočne baví variť, piecť a zahŕňať týmto „umením“ ľudí v mojom okolí. Rodina, kamaráti a kolegovia by vedeli rozprávať :). Tak ako ma baví kreovať v kuchyni, rovnako rád píšem aj tento blog. Preto som sa