Mäkké medovníky - Návod

Pokiaľ si zadáte do googlu „mäkké medovníky“, tak sa vám najčastejšie objavia rady ako jablko spolu mikroténovým sáčkom. Pevne dúfam, že týmto „vychytávkam“ neveríte rovnako ako ja. Jablko a sáčky sú síce super vec, ale určite nie v tejto kombinácii s medovníkmi. Trvalo to síce niekoľko rokov (naštastie nie mojich), aby moja starká vychytala kumšt pri skladovaní medovníkov.

V recepte, ktorý som vydal súčasne s týmto návodom, spomínam, že dosiahnuť dlhodobo mäkké medovníky, je s receptom len 50% úspech. Zvyšných 50% sa ukrýva v správnom skladovaní. Čo teda najlepšie prospieva medovníkom?

3 jednoduché zásady

1 Medovníky skladujte vždy a len a len na chladnom a tmavom (ideálne aj vlhkom) mieste. Počas zimných mesiacov na to najlepšie slúži balkón, alebo terasa.

2 Ukladajte ich ideálne do uzavretej nevetranej nádoby. My rozdeľujeme medovníky do 2 nádob. Prvá je tá, ktorá je vždy na stole s uzatvárateľným poklopom. Potom máme druhú „skladovaciu“ nádobu, ktorá je vyrobená z obyčajnej kartónovej krabice, do ktorej pomocou servítok vrstvíme na seba medovníky, aby sa pri dlhšom skladovaní nezlepili dokopy.

3. SPECIAL HACK Pokiaľ sa vám nechce skladovať, tak si vyrobené cesto rozdeľne na niekoľko častí a tie, ktoré práve nechcete piecť dajte zamraziť do mrazničky. Potom vždy tesne pred príchodom návštevy dokážete vykúzliť zopár čerstých medovníkov, ktoré zároveň pekne rozvvoňajú celý byt, alebo dom. Mňam!