Pomodoro polievka

Určite to poznáte. Tie najlepšie recepty vznikajú úplnou náhodou a pod tlakom. Výnimkou nie je ani tento recept. Jedného pekného dňa sme mali doma „pizza párty“ a samozrejme ako býva občas zvykom, ostalo nam trochu viac pomodora. Preto prišla na rad kreatívno-kuchynská činnosť a keďže som zástancom neplytvania, tak vzikol tento freestyle a napokon aj veľmi chutný recept na rajčinovú polievku.

Nechajte sa inšpirovať ;).

Potrebné suroviny na pomodoro polievku

  • 500g – čerstvých rajčín
  • 4ks – strúčikov cesnaku
  • 1ks – veľkej cibule
  • 1 hrnček – ryže (arborio)
  • 4ks – veľkých zemiakov
  • 1 PL – medu
  • Čerstvá bazalka
  • Tymián
  • Čierne mleté korenie
  • Olivový olej
  • Čerstvé maslo
  • Morská soľ

Postup:

1 Rozpáľte si v hrnci olivový olej spolu s trochou masla a orestujte si cibuľku spolu s cesnakom do zlatova. Potom pridajte rajčiny a nechajte dusiť až do úplného rozpadnutia rajčín. Keď máte pripravený rajčinový základ, tak ho podlejte 1l vody a nechajte ešte chvíľu prevrieť.

2 Do prevretej polievky pridajte ryžu spolu s bylinkami, medom, korením a soľou. Dôležité je, aby ste polievku stále priebežne sledovali, či už je ryža uvarená. Následne po dovarení ryže pridajte nadrobno nakrájané zemiaky a nechajte ich dovariť. Tradáá! Polievka je hotová :)

Tajný tip: Túto skvelú polievku dokáže podčiarknuť, už len kvalitný syr. Preto si polievku posypte parmezánom, alebo cheddarom.

Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.