Bolonské špagety s mletým mäsom na čiernom pive | Recept
Suroviny potrebné na 4 porcie špagiet s mletým mäsom
- 400g – mletého mäsa (ja preferujem 100% hovädzie)
- 3ks – veľkých čerstvých paradajok
- 1ks – mrkvy
- 1ks – petržlenu
- 2ks – cibule
- 2dcl – čierneho piva
- 50g – malého paradajkového pretlaku
- 3ks – strúčikov cesnaku
- 2ks – bobkového listu
- Čerstvú bazalku
- Čerstvý tymián
- Čierne korenie
- Extra panenský olivový olej
- 1/2PL – lesného medu
- 1ks – červenej chilli papriky
Postup:
1 Orestujte si na olivovom oleji na drobno nakrájanú cibuľu do zlatova spolu s nastrúhanou mrkvou a petržlenom. Tesne pred dokončením cibule pridajte 1ks na plátky nakrájaného cesnaku a chilli. Spolu ich chvíľu mierne orestujte, pridajte med a nechajte skaramelizovať. Po miernom ohriatí pridajte namleté mäso a orestujte pokiaľ sa na cca 80% nezatiahne úplne. Podlejte 2dcl piva, pridajte nakrájané rajčiny, korenie, bobkový list, čierne korenie a trochu soli. Túto zmes nechajte na miernom ohni variť cca 30 minút.
2 Po 30 minútach pridajte pretlak, 2 ks prelisovaného cesnaku a nadrobno nakrájané bylinky. Ochutnajte omáčku a keď potrebuje, tak dosoľte a pridajte trochu korenia. Uvarte si špagety AL DENTE a môžete veselo podávať ;).
Tajný tip: Nič sa nevyrovná vôni a chuti čerstvej bazalky, takže ňou určite nešetrite pri zdobení. Neukameňujte ma, ale tieto špagety mi najviac chutia pri dobrom pivku plzeňského typu ;).
Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.