Cestoviny s cuketou a cherry paradajkami

23. augusta 2018greativity
Cestoviny s cuketou a cherry paradajkami
Niet krajšieho pocitu v kuchyni, ako keď si uvedomíte, že v sezónnom období vzniká väčšina vašich receptov zo surovín, ktoré ste vypestovali vy, alebo vaši príbuzní. Tento recept na skvelé a svieže cestoviny cuketou a domácimi cherry rajčinami, je niečo, čo by mal ochutnať rozhodne každý. V recepte totiž kombinujem 3 pre mňa veľmi obľúbené faktory pre dobrý recept. Za prvé je to jeho jednoduchosť (vďaka talianska kuchyňa), skvelá chuť čerstvých surovín a najmä rýchlosť jeho prípravy.

 

Potrebné suroviny na cestoviny s cuketou (porcia pre 2 osoby)

  • 1ks – mladej a stredne veľkej cukety
  • 2 hrste – cherry rajčín
  • 300g – vami obľúbených cestovín (ja som v recepte použil liguine)
  • 1/2 poháru – dobrého vieleho vína
  • 2ks – malej šalotky
  • 2ks – strúčikov cesnaku
  • Čerstvý tymián
  • Čerstvá bazalka
  • 2PL – extra panenského olivového oleja
  • morská soľ

Postup:

1 Dajte si uvariť cestoviny.

2 Rozpálte si na panvici olivový olej, na ktorom pri miernom ohni orestujte do zlatova nadrobno nasekané šalotky. Ku šalotkám potom pridajte nasekaný cesnak a restujte približne ďalšie cca 2-3 minútky, podlejte vínom a nechajte odpariť alkohol. Následne pridajte na panvicu kolieska cukety a nechajte spariť pokiaľ nebudú uvarené do „polomäkka“. Keď už sa vám bude zdať, že cuketa začína mäknúť, pridajte rajčiny, nasekané bylinky, soľ a čierne korenie. Takto to spoločne nechajte prebublávať, pokiaľ sa vám cherry rajčiny poriadne nesparia a nezačnú sa rozpadávať. Keď si to omáčka vyžaduje (napr. rajčiny obsahovali menej vody), tak prilejte trochu vody z cestovín.

3 Pred dovarením ochutnajte omáčku, či ju netreba dochutiť. Pokiaľ nie, tak si do panvice pridajte scedené a uvarené cestoviny a pri nízkej teplote ich riadne premiešajte, aby sa vám spojili všetky chute. Pred podávaním odporúčam ešte pridať zopár lístkov čerstvej bazalky a postrúhať nejaký výrazný syr. Ja som použil cheddar, ale tieto cestoviny mám veľmi rád aj s parmezánom.

Cuketové cestoviny

Domáce cestoviny s cuketou

Tajný tip: Pre náročnejších môžete pokojne pridať aj trochu čerstvého nakrájaného chilli.

Mňam! Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok