Cuketové rizoto s kozím syrom | Recept

22. júna 2018greativity
Cuketové rizoto s kozím syrom | Recept
Možno vám to príde nečakané, ale toto cuketové rizoto som vytvoril v atypickej verzii a to z tzv. Natur ryže. V kombinácii čerstvej cukety, sladkých rajčín a kozieho syru si túto verziu určite zamilujete.

 

Suroviny potrebné na 4 porcie

  • 1 hrnček – natur ryže
  • 1 ks – väčšej cukety
  • 1 ks – na drobno nakrájanej červenej cibule
  • 1 ks – na drobno nakrájanej zelenej papriky
  • 2 ks – strúčikov cesnaku
  • 5 ks – väčších sladkých rajčín
  • 150 g – kozieho syru
  • Riadny kus čerstvého masla
  • Olivový olej
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Čerstvej pažitky na dozdobenie
  • Veľký kus masla

Postup:

1 Podľa návodu si dajte uvariť ryžu. U mňa to bolo 3 diely vriacej vody na 1 diel ryže, ktorá sa mala variť 30 minút. Pokiaľ sa vám bude variť ryža, tak si orestujte na olivovom oleji červenú cibuľku do zlatova, neskôr pridajte cesnak a iba ho jemne zatiahnite. Pridajte cuketu spolu s paprikou a orestujte približne 5-10 min. do zmäknutia. Prisypte rajčina a nechajte podusiť približne 5-10 minút.

2 Keď budete mať pripravenú zmäs a uvarenú ryžu, tak prichádza na rad alchýmia. Zmiešajte ryžu a zmes v spoločnom hrnci a dochuťte soľou a korením. Pridajte veľký kus masla a Čerstvého kozieho syru. Pokiaľ to ešte rizoto potrebuje, tak opäť dochuťte a tradá. Recept je na svete v celej svojej rýchlej a jednoduchej kráse :).

Tajný tip: Keď neviete s čím, tak biele víno, alebo dobrý likér vám toto jedlo spríjemnia ešte viac ;).

Nech vám chutí!
Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok