Cuketové rizoto s kozím syrom | Recept

Suroviny potrebné na 4 porcie
- 1 hrnček – natur ryže
- 1 ks – väčšej cukety
- 1 ks – na drobno nakrájanej červenej cibule
- 1 ks – na drobno nakrájanej zelenej papriky
- 2 ks – strúčikov cesnaku
- 5 ks – väčších sladkých rajčín
- 150 g – kozieho syru
- Riadny kus čerstvého masla
- Olivový olej
- Čierne korenie
- Soľ
- Čerstvej pažitky na dozdobenie
- Veľký kus masla
Postup:
1 Podľa návodu si dajte uvariť ryžu. U mňa to bolo 3 diely vriacej vody na 1 diel ryže, ktorá sa mala variť 30 minút. Pokiaľ sa vám bude variť ryža, tak si orestujte na olivovom oleji červenú cibuľku do zlatova, neskôr pridajte cesnak a iba ho jemne zatiahnite. Pridajte cuketu spolu s paprikou a orestujte približne 5-10 min. do zmäknutia. Prisypte rajčina a nechajte podusiť približne 5-10 minút.
2 Keď budete mať pripravenú zmäs a uvarenú ryžu, tak prichádza na rad alchýmia. Zmiešajte ryžu a zmes v spoločnom hrnci a dochuťte soľou a korením. Pridajte veľký kus masla a Čerstvého kozieho syru. Pokiaľ to ešte rizoto potrebuje, tak opäť dochuťte a tradá. Recept je na svete v celej svojej rýchlej a jednoduchej kráse :).
Tajný tip: Keď neviete s čím, tak biele víno, alebo dobrý likér vám toto jedlo spríjemnia ešte viac ;).
Nech vám chutí!
Váš @Smoliak.