Domáce sušené cherry rajčiny | Recept

17. augusta 2018greativity
Domáce sušené cherry rajčiny | Recept
Máš kopu rajčín kam sa len pozrieš? Potom ti bude možno nápomocný tento recept na luxusné spracovanie akéhokoľvek typu rajčín. Stačí ich vysušiť, naložiť do oleja a máte doma výborné dochucovadlo do jedál, alebo ako hlavného hráča vo vašich receptoch. Poznáte aj iné efektívne využitie rajčín a nie je to zrovna lečo, alebo kečup? Dajte vedieť v komentoch a niečo z toho určite pripravím :).

 

Ingrediencie potrebné na 250ml pohárik sušených rajčín

  • 15 – 20 ks – cherry rajčín
  • 2ks – strúčikov cesnaku
  • Čerstvý tymián
  • Čerstvý rozmarín
  • 3PL + 200ml – kvalitného extra panenského olivového oleja
  • 1PL – práškového cukru
  • štipka morskej soli

 
Postup:

1 Poriadne si umyte a na polovičky nakrájajte všetky cherry rajčiny. Vystlite si plech papierom na pečenie a umiestnite všetky rajčiny dužinou dole k plechu a prerezanou časťou hore (dôležité pre rovnomerné sušenie). Následne rozložte na rajčiny všetky bylinky, pocukrite, pokropte olejom a dosoľte. Takto pripravené rajčiny vložte do predhriatej rúry na 100°C na 4-6 hodín (záleží od obsahu vody v rajčinách).

2 Medzičasom si vysterilizujte nádobku/y, ktorú použijete na uskaladnenie. Po do sušení vložte všetky rajčiny do nádobky a zalejte olivovým olejom. Pokiaľ máte radi výrazné chute, tak pridajte opäť trochu čerstvého tymiánu a rozmarínu. Takto pripravené rajčiny, môžete skladovať v chladničke pokojne aj niekoľko týždňov.

Tajný tip: Občas sa obavia v receptoch aj uskladnené verzie spolu s cesnakom. Táto varianta je dobrá, ale skráti spotrebu do 1 týždňa. Rovnaké pravidlo platí aj s bylinkami, pokiaľ chcete aby vám uskladnené vydržali čo najdlhšie, tak pri sušení a uskladnení vynechajte bylinky úplne a takto môžete sušené rajčiny skladovať ešte o čosi dhšie.

Nech vám chutí! Váš @Smoliak.

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok