• Dědova spíž

    Testovačka: Dědova spíž

    22. septembra 2013

    Poznáte Tomáša Babinca a jeho blog Foodisimo? Pokiaľ ešte nie, tak to určite napravte :). Chalanisko nielenže píše o jedle, ale aj vyrába domáce paštéty podľa receptu z minulosti od svojho starkého. Jeho iniciatívu „poctivé paštéty“ som si všimol niekedy v polovici tohto roka. V tom čase ešte neboli dostupné a ak mám byť úprimný, bol som tak trochu skeptický voči jeho produktu. Ono slovensko-česká scéna v tomto roku prechádza obdobím, keď všetko čo sa vyrába v malom a poctivo, je IN a žiadané. Preto voči všetkým podobným iniciatívam nejasám predčasne. Moju dilemu ako sa dostať k paštétam vyriešilo nedávno otvorené bistro Moje na dunajskej v Bratislave. Bůčková, Játrová, alebo Luncheon meat? Pri zrovna nie najnižšej cene (3eurá za konzervu) vzniká logická otázka, ktorú z nich si kúpiť? Skrátené…

    Čitať článok
  • Umenie vychutnávať

    Umenie vychutnávať a nielen jedlo

    1. júla 2013

    Rob to, čo ťa baví. Možno ste to netušuli, ale mňa neskutočne baví variť, piecť a zahŕňať týmto „umením“ ľudí v mojom okolí. Rodina, kamaráti a kolegovia by vedeli rozprávať :). Tak ako ma baví kreovať v kuchyni, rovnako rád píšem aj tento blog. Preto som sa rozhodol smerovanie môjho pieskoviska opäť trochu poupraviť a venovať sa aj téme „Gastro“. Nebojte sa, nebudem tu zverejňovať chutné recepty na pieskové koláčiky :). Skôr sa zameriam na podujatia z oblasti kulinárstva, ktoré si zaslúžia zmienku u mňa na blogu. 17. júna som to teda testol prvýkrát a hneď „naostro“, počas akcie pivovaru Pilsner Umenievychutnávať.sk. Nevedno do čoho idem, som sa naraz ocitol medzi viacerými SK food blogermi a spoločne sme čerpali inšpiráciu od charizmatického šéfkuchára Ondřeja Slaninu.…

    Čitať článok
1 10 11 12