• Cuketové rizoto s kozím syrom

    Cuketové rizoto s kozím syrom | Recept

    22. júna 2018greativity

    Možno vám to príde nečakané, ale toto cuketové rizoto som vytvoril v atypickej verzii a to z tzv. Natur ryže. V kombinácii čerstvej cukety, sladkých rajčín a kozieho syru si túto verziu určite zamilujete.   Suroviny potrebné na 4 porcie 1 hrnček – natur ryže 1 ks – väčšej cukety 1 ks – na drobno nakrájanej červenej cibule 1 ks – na drobno nakrájanej zelenej papriky 2 ks – strúčikov cesnaku 5 ks – väčších sladkých rajčín 150 g – kozieho syru Riadny kus čerstvého masla Olivový olej Čierne korenie Soľ Čerstvej pažitky na dozdobenie Veľký kus masla Postup: 1 Podľa návodu si dajte uvariť ryžu. U mňa to bolo 3 diely vriacej vody na 1 diel ryže, ktorá sa mala variť 30 minút. Pokiaľ…

    Čitať článok
  • Domáca parená buchta so šodó omáčkou

    Parené buchty so šodó omáčkou | Recept

    21. januára 2018smoliak86

    Pokiaľ radi zhrešíte poctivým domácim receptom na unikátny zákusok, tak tieto buchty sú rozhodne správnou voľbou. Nie som zrovna najväčší fanúšik kysnutých koláčov, ale občas ma premôže neskutočná chuť na niečo takéto. Parené buchty pozná asi každý, ale v dospeláckej kombinácii s domácou omáčkou šodó ide o neskutočne pôvadbný chuťový zážitok. Najmä pokiaľ máte radi víno a jeho chuťový prínos v gastronómii.

    Čitať článok
  • Krémové rizoto so sušenými rajčinami a údenou šunkou

    Krémové rizoto so sušenými rajčinami a údenou šunkou | Recept

    4. januára 2018smoliak86

    Máte za sebou úspešnú oslavu nového roku a ostala vám v chladničke údená šunka? Potom vás tento recept určite poteší. Spája delikátnu chuť sušených rajčín, výrazného plesnivého syra a jemne opečenú šunku, ktorá tak získa nádhernú vôňu a ešte lepšiu chuť. A to znie famózne. No nie? 🙂 Potrebné suroviny 1 šálka – jasmínovej ryže 50g – sušených rajčín 4ks – veľkých strúčikov cesnaku 125g – syru rokfort (alebo slovenskej nivy) 3dcl – zeleninového vývaru 50g – masla Morská soľ Sušený, alebo čerstvý tymián Nahrubo namleté čierne korenie Postup: 1 Uvarte ryžu podľa návodu, ktorú uvádza predajca. Pri mojej sa mala zohriať voda o objeme 1 a 1/2 šálky, do ktorej sa potom prisypala ryža a varila 10-15 minút. Následne zvyšnú vodu treba zliať a…

    Čitať článok
  • Malinové mini veterníky

    Malinové veterníky | Recept

    26. decembra 2017smoliak86

    Malinové veterníky sú jeden z tých receptov, ktoré si doprajem vždy keď nechcem príliš zhrešiť v otázkach „nadbytočného sladenia“. Ide totiž o veterníky, kde všehovšudy použijem na celú dávku 3 lyžice cukru. A to je na výsledný počet naozaj veľmi málo :).

    Čitať článok
  • Domáci mandľový likér

    Domáci mandľový likér | Recept

    25. decembra 2017smoliak86

    Rovnako vám nepríde na chuť počas sviatkov „tradičný vaječný konaňak“ ako mne? Potom tento recept je pre vás ideálny. Neobsahuje vajcia a viete si ho vyladiť do najrôznejších chutí. U nás sme si ho obľúbili a tento rok sme ho v sklenených flaškách rozdávali ako malé darčeky pre návštevy, ktoré nás prišli pozrieť :). Ingrediencie 1 balíček – vanilkového pudingu (odporúčam ten s originál vanilkou) 500 ml – mandľového mlieka 1 konzerva – originálneho salka 1 konzerva – karamelového salka 1ČL – vanilkového bourbonu 1PL – Medu 500 ml – kvalitného rumu Postup: 1 Uvarte si puding, do ktorého pridajte perníkové korenie. Uvarený puding samozrejme nechajte mierne vychladnúť. Mierne vychladnutý puding zmiešajte s kondenzovaným mliekom, vanilkovým bourbonom a medom. Všetko pekne premiešajte a za postupného…

    Čitať článok
  • Pečený losos na baby špenáte

    Pečený losos na mladom špenáte v chrumkavej kruste | Recept

    25. decembra 2017smoliak86

    Viacero ľudí sa ma pýtalo, čo najviac obľubujem ze pestrej ponuky Vianočných chodov. Keď som sa tak na tým zamyslel, uvedomil som si, že sú až príliš často je monotónne. Preto som sa tento rok (píšu sa Vianoce 2017) rozhodol pre zmenu. Preto si odteraz každé Vianoce doprajem niečo nové a výnimočné.

    Čitať článok
  • Vanilkové profiterolky - miniveterníky

    Vanilkové profiterolky – miniveterníky | Recept

    25. decembra 2017smoliak86

    Profiterolky, alebo miniveterníky svojou prípravou radím medzi tie náročnejšie. Sám som musel pripraviť 3 rôzne várky, aby som si otestoval niekoľko postupov a viacerých popravde nesprávnych receptov. Tento, je ale 100% overený a poviem vám, že profiterolky podľa neho pripravíte tak ľahúčko, že vás vaše návštevy budú ospevovať ako profesionálneho cukrára, alebo cukrárku :).

    Čitať článok
  • Ovsené sušienky bez múky

    Banánové ovsené sušienky bez múky | Recept

    21. decembra 2017smoliak86

    Verím, že s týmto receptom poteším najmä vyznávačov zdravých receptov. Po dlhšom čase opäť zverejňujem dezert, ktorý je rýchlý a zároveň aj zdravšou alternatívou oproti bežným sladkým receptom :). Tieto sušienky totiž neobsahujú ani štipku cukru a dokonca sú 100% bez múúúky.

    Čitať článok
  • Jablkový koláč s maslovou sušienkou

    Vianočný jablkový koláč so slaným korpusom | Recept

    18. decembra 2017smoliak86

    Určite to poznáte. Jeseň a aspoň unás aktuálny prebytok jabĺk, ktoré nemáte kde uskladniť a preto sa vyslovene pýtajú do nejakého receptu. Približne nejak takto vznikol najnovší tematický recept. Je jablkový, sladký a plný jesenno-vianočných vôní. Čo viac si dopriať počas dlhých zimných dní. No nie? 🙂

    Čitať článok
  • Kávový drink - Triple B

    Triple „B“ – Kávový drink s borievkovou limonádou | Recept

    5. decembra 2017smoliak86

    Prvý, prvý, prvý! Podarila sa neobvyklá vec! 🙂 Mám na blogu prvý drinkový recept, ktorý som po dlhom bádaní dokázal dať dokopy. Ide o Kávový drink / nápoj a poviem vám, že chutí fantasticky! Ide o kombináciu 3 výrazných chuťových zložiek, ktoré zjemňuje smotana na vrchu. Podobne ako pri Irish coffee recepte. Suroviny potrebné na 1 porciu kávového drinku 2dcl – coldbrew 3PL – Bentianna 3PL – Borievkovej Mellos limonády 0,4dcl – šľahačkovej smotany 1ČL – Trstinového cukru Ľad Postup: 1 Šejker/shaker si naplňte ľadom, cez ktorý prelejte pripravené coldbrew. Pridajte likér Bentiannu, Mellos limonádu a trstinový cukor. Spolu premiešajte asi cca 20 sekúnd. Takto zmiešané suroviny prelejte do pripraveného nízkeho pohára cez sitko, aby sa do pohára nedostal ľad, prípadne nerozpustená časť cukru. 2…

    Čitať článok
1 2 3 4 5 11