FoodZaujímávosť: Tajomstvo ukryté v horalkách

Pôvodná receptúra obsahuje tzv. „zlom“ v náplni, ktorého úlohou je držať jednotlivé pláty tak, aby sa vzájomne neposúvali. Mimo iné, tento „zlom“ vytávara nezameniteľnú a osobitnú chuť horaliek. V praxi to vyzerá tak, že na začiatku každej výroby sa vyrobí „zlom“ (hotové výrobky), ktorý sa následne pomelie do náplne presne podľa originálnej recepúry. Nevyužitý zlom počas výroby sa vyhodí a pri ďalšej várke sa vytvára úplne nanovo. Pre eco fanúšikov je dobrým zistením aj to, že k vzhľadom k obrovským výrobným dávkam je tohto odpadu minimum. Veď prečo by ho aj bolo veľa, keďže každá výroba chce ušetriť a zarobiť čo najviac :).
Na moju otázku, či pečivárne neuvažovali o zmodernizovaní výroby bez vytvárania zlomu, som dostal nasledovnú odpoveď:
Teraz už aspoň viem, prečo sú tie horalky také skvelé. Len tak mimochodom, skúšali ste už niekedy horalky hodiť na 15 min. do mrazáku a jesť ich takto zamrazené? Poviem, je to čistý foodporn lvl 3000.
Rozhodne vyskúšajte ;).