Grilované medailónky z bravčovej panenky | Recept

28. októbra 2015smoliak86
Grilované medailónky z bravčovej panenky | Recept

Recept, ktorý som si pre vás pripravil tentokrát opäť po dlhom čase potvrdzuje, že mäsu sa 100% nevyhýbam, len ho nejedávam viac ako 1x do týždňa. O to viac som si dal záležať na príprave a výbere toho najnovšieho zo sveta bravčového mäsa. Bravčová panenka je považovaná za najkvalitnejšiu časť prasiatka a preto si náležite zaslúži allinclusive starostlivosť v kuchyni. 🙂 Napríklad aj takýmto receptom.

Potrebné suroviny na grilované medailónky

  • 300g – bravčovej panenky
  • Extra panenský olivový olej
  • Maslo
  • Čerstvý tymián
  • Nahrubo namleté čierne korenie
  • Morská soľ

Brusnicová cibuľka

  • 3 ks – veľkej žltej cibule
  • 4 PL – balzamikového octu
  • 5 PL – brusnicového džemu
  • Nahrubo namleté čierne korenie
  • Morská soľ

Chilli špenát

  • 500g – čerstvého baby špenátu
  • 3 ks – strúčikov cesnaku
  • 1 ks – malej chilli papričky
  • Nahrubo namleté čierne korenie
  • Morská soľ

Hráškové pyré

  • 200 g – mrazeného hrášku
  • 3 ks – strúčikov cesnaku
  • Nahrubo namleté čierne korenie
  • Morská soľ

Postup:

1) Úplne na začiatok odporúčam dôkladnú prípravu surovín. Očistite si cibule, cesnaky, odblaňte mäso a buďte pripravený na veľmi rýchlu kuchyňu :).

2) Ako prvý dajte uvariť mrazený hrášok s trochou slanej vody až do zmäknutia. Medzičasom si v malom hrnci rozpáľte trochu olivového oleja, do ktorého prihodíte cibuľku a restujete do sklovata. Pokiaľ sa vám hrášok ešte stále neuvaril, tak pridajte k cibuľke balzamikový ocot a varte na malom ohni pokiaľ sa ocot nevyparí. Po vyparení pridajte brusnicový džem a nechajte prevrieť. Takto vytvorenú cibuľku dochuťte s trochou soli a korenia. Zakryte a odložte.

3) Z uvereného hrášku si zlejte vodu do nádoby. Pridajte soľ, roztlačený cesnak, korenie a s pridaním trochou hráškového vývaru a masla rozmixujte.

4) Rozpáľte si grilovaciu panvicu (alebo aj obyčajnú) a medzičasom si nakrájajte bravčovú panenku na dostatočné hrubé kusy (z 300g by vám malo vyjsť 8-10 ks). Keď sa vám začne z panvice dymiť, (čo znamená, že je dobre rozpálená) tak ľahko potreté mäso olivovým olejom dajte na panvicu a opekajte z oboch strán necelé 2 min.. Keď mäso dokončíte, tak ho okoreňte, osolte a položte naň kúsok masla a čerstvého tymiánu. Takto pripravené mäso zakryte a nechajte odpočívať ďalších 8 min. pred podávaním.

5) Kým vám mäso odpočíva, tak si dajte rozpáliť ďalšiu panvicu s olejom, na ktorej orestujte nadrobno nakrájaný cesnak. Pridajte maslo, baby špenát a duste pokiaľ vám špenát nezmäkne. Dochuťte soľou, korením a chilli papričkou.

Tradáá. Jedlo je hotové :).

Tip: Pokiaľ sa vám výroba pretiahne, tak sa nebojte hráškové pyré, alebo cibuľku opäť prihriať tak, aby mali správnu teplotu.

Dobrú chuť! 🙂
Váš @Smoliak

3 Komentáre

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok