Idem s chuťou

11. augusta 2013smoliak86

Sú tomu takmer 2 roky od založenia môjho blogu. Úplné začiatky boli asi takéto: Objednal som doménu, hosting, vybral vhodnú tému a nakreslil logo. Celé mi to zabralo tak 30 minút. Hlavným cieľom bolo, čítajte pozorne: „Zlepšiť si skill v písaní„. Ako čas ukázal, jediné v čom som sa zlepšil, je ilustrovanie detských kresieb aka Comics strip. Do dnešného dňa nemám napríklad vybratú ústrednú tematiku mojich článkov :).

Logo

(moja prvotina bolo samotné logo)

 

Ako tie články pribúdali, nápady a ponuky na spoluprácu rástli, nadšenie opadalo. Veď predsa každý, kto pracuje v marketingovej sfére, dychčí po tom, aby aj vo svojom voľnom čase riešil marketingy. ReAlLy?. Kreovanie a realizovanie nápadov v mojej práci ma samozrejme stále baví, no časom si človek uvedomí, že nemôže žiť 24h denne jeden a ten istý sen. Po práci by ľudia mali vypnúť. Niekto skejtuje, niekto beháva a ja? Ja okrem toho, že tiež behávam a cvičím, plním svoje svoje sny z minulosti :).

 

Mnohí z vás ani netušia, ale som vyštudovaný chemik. Rozhodne som nesníval o pipetovaní, laboratórnom vážení a určovaní hlavných kvantových čísiel v chemických zlúčeninách. V súčasnosti jediné čo určujem, sú moje rozhodnutia, nápady a správnosť kreatív, ktoré by mohli zafungovať na efektívnejšiu komunikáciu/predaj pre súčasného zamestnávateľa.

Ešte ako malý chlapec som chcel som byť kuchárom.  Bol som dokonca prijatý na školu s týmto odborom, ale moja mladícka nerozvážnosť mi to vyhovorila.

Pozrime sa na prierez posledných mesiacov:

Začal som oveľa viac Instagramovať

Foodstagram_smoliakFood(viac fotiek)

Zaviedol som v práci môj vlastný startup „Posledná porada v mesiaci“, na ktorú kolegom vždy niečo napečiem, uvarím pripravím, no najmä ich mojimi výtvormi poteším. Väčšinou.

Baker_atWork

Občas pomáham bratovi s jeho projektom TipNaJedlo.sk
Kde sa spolupodielam na pridávaní receptov, písaní článkov a najnovšie tvorení videí. (jedno špeci video so mnou v hlavnej úlohe pribudne čoskoro)

Tu je naša (ne)kvalitná prvotina 🙂
(Viac videí)

Začal som chodiť na úplne iné podujatia ako rok dozadu.
Napríklad tu vo Svätom jure, alebo v BB pod názvom Griliáda:
Griliada_sutaz

(Súťaž v pití miešaných nealko drinkov, ktorú som ako kapitán nášho tímu vyhral. :-))

Pustili sme sa do výroby krájacích dosiek, pod vlastnou značkou

Selawood_dosky

V rukáve mám ešte ďalšie, no zatiaľ nezverejnené projekty. O nich možno nabudúce. A aby som sa dostal k pointe tohto postu. Možno ste si všimli, že vizuál tohto blogu sa zmenil, no zmenil som sa hlavne ja. Už nechcem viac blogvať o veciach ako je marketing. Úplne stačí, že sa mu rád a naplno venujem v práci :). Na túto tému je tu blogov oveľa viac a zaručene lepších.

Môj blog bude dnešným dňom hlavne o chutiach, jedlách, foodstylingu, fotkách, videách, ilustráciách, no bude najmä viac ľudský. Pretože bude o mne a o tom, čo ma baví vo voľnom čase.

Pevne dúfam, že aj napriek tejto radikálnej zmene ostanete môjmu blogu verní. A nebojte sa, staršie posty nezmažem. Nechám ich tu ako spomienku na časy minulé, ktoré neboli o nič horšie ako tie budúce :).

Ďakujem vám za dôveru

7 Komentáre

  • Maru

    11. augusta 2013 at 14:59

    Palčisko hore!

  • Fool in England

    12. augusta 2013 at 15:52

    Tak vela zdaru, dobrych blogov o jedle a vareni nie je nikdy dost. Slovensky Pan Cuketka by sa urcite zisiel… 🙂

  • Peter Rakvica

    15. augusta 2013 at 19:14

    Myslím si, že je to správne rozhodnutie. Treba robiť to čo ťa baví. Držím palce.

  • iGurman

    2. februára 2014 at 21:17

    S tými doskami na krájanie, to som si všimol až teraz. Vyzerajú dobre! Pozeral som.

    1. Smoliak

      17. februára 2014 at 21:27

      Som rád, že sa páčia 🙂 aktuálne to vyzerá tak, že sa dopredávajú posledné zásoby a ktovie kedy pribudnú ďalšie. tak keď máš záujem kupuj kým sú 🙂

  • venus puzzle

    12. júla 2014 at 17:45

    Hodne zdaru, hlavne s tými nezverejnenými projektami …. to býva niekedy najťažšie.

  • Chystané fajnotky vo foodblogingu…

    1. júna 2018 at 20:07

    […] je zmena. Ako ste si mohli všimnúť, tak v živote môjho blogu tých zmien bolo hneď niekoľko. Redizajnoval som, ohlásil zameranie čisto na foodbloging, aby som sa opäť mohol vrátiť k všeobecnejším […]

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok