Krémová polievka z pečených paprík | Recept

21. januára 2018smoliak86
Krémová polievka z pečených paprík | Recept
Milujete rozmanité a nové chute v kuchyni? Potom recept, ktorý som naposledy zdokumentoval rozhodne bude pre vás zaujímavý. Využívam v ňom u nás veľmi bežnú surovinu v podobe paprík, v jej netypickom prevedení. U nás aktuálne veľmi obľúbená receptúra na rýchlu prípravu dobrej a najmä chutnej domácej polievky :).

Potrebné suroviny

  • 500g – sladkej červenej papriky
  • 2ks – veľkých cibúľ
  • 3ks – strúčikov cesnaku
  • 500ml – silného zeleninového vývaru
  • 200ml – šľahačkovej smotany
  • 20g – masla
  • Čerstvé chilli
  • Čierny sezam
  • Morská soľ
  • Sušený, alebo čerstvý tymián
  • Nahrubo namleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup:

1 Umyté a osušený papriky dajte piecť na plech vo vyhriatej rúre na 220°C. Nechajte piecť pokiaľ koža paprík nezačne černať. Tieto papriky vyberte spolu s plechom, dajte do sklenenej misky a zakryté nechajte spariť min. 5 minúť.

2 Medzičasom si na rozhorúčenom oleji a masle orestujte v hrnci cibuľku spolu s cesnakom, tymiánom a nadrobno nakrájaným čerstvým chilli. Takto pripravený základ podlejte vývarom a nechajte prevrieť. Sparené papriky zbavte šupky a jadierok. Prihoďte ich do zohriatej zmesy, rozmixujte, pridajte soľ, korenie a nechajte ešte raz prevariť. Po prevarením dolejte šľahačku, dobre zamiešajte a nechajte posledný krát zovrieť. Polievku môžete potom rovno podávať.

Tajný tip: Tesne pred podávaním si na merne zohriatej panvici nachvíľu orestujte čierny (alebo aj klasický biely) sezam, s ktorým posypte nazdobenú polievku v miskách. Sezam totiž pekne zvýrazní príjemnú sladko-pikantnú chuť polievky.

Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok