Krémové rizoto so sušenými rajčinami a údenou šunkou | Recept

4. januára 2018
Krémové rizoto so sušenými rajčinami a údenou šunkou | Recept
Máte za sebou úspešnú oslavu nového roku a ostala vám v chladničke údená šunka? Potom vás tento recept určite poteší. Spája delikátnu chuť sušených rajčín, výrazného plesnivého syra a jemne opečenú šunku, ktorá tak získa nádhernú vôňu a ešte lepšiu chuť. A to znie famózne. No nie? 🙂

Potrebné suroviny

  • 1 šálka – jasmínovej ryže
  • 50g – sušených rajčín
  • 4ks – veľkých strúčikov cesnaku
  • 125g – syru rokfort (alebo slovenskej nivy)
  • 3dcl – zeleninového vývaru
  • 50g – masla
  • Morská soľ
  • Sušený, alebo čerstvý tymián
  • Nahrubo namleté čierne korenie

Postup:

1 Uvarte ryžu podľa návodu, ktorú uvádza predajca. Pri mojej sa mala zohriať voda o objeme 1 a 1/2 šálky, do ktorej sa potom prisypala ryža a varila 10-15 minút. Následne zvyšnú vodu treba zliať a ryžu pripraviť na ďalšie spracovanie.

2 Zohrejte si olivový olej a kúsok masla na panvici, do ktorého následne prihoďte nadrobno nakrájané rajčiny a restujte približne 10 minút pri nízkej teplote. Potom pridajte cesnak, tymián a orestujte ho do zlatova. Do takto pripraveného základu pridajte zvyšok masla, ryžu a nadrobno podrvený syr. Celú zmes premiešajte podlejte vývarom, dochuťte soľou a korením. Poriadne premiešajte, pokiaľ sa vám syr úplne nerozpustí.

3 Pred podávaním si nakrájajte na kocky údenú šunku, ktorú na miernom plameni orestujte a posypte naservírované rizoto.

Tajný tip: Na zvýraznenie a zjemnenie chuti ozdobte rizoto napríklad rukolou, alebo čerstvým baby špenátom.

Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok