Nivové kocky s hruškami a s karamelizovanou cibuľkou | Recept

Očakávate návštevu a nebaví vás robiť pizzové slimáky? Potom vám ponúkam tento novo vytvorený a veľmi rýchly recept na Nivové kocky. Potešíte ním naozaj všetkých a keď ho skombinujete s ríbezľovým vínom, tak si zaslúžite minimálne neutíchajúcu slávu u vašich priateľov, ak nie rovno zlatú hviezdu domáceho šéfkuchára.
Potrebné ingrediencie
- 2ks – chladeného lístkového cesta (275g)
- 2ks – veľkých cibúľ
- 1PL – kvetového medu
- 2ks – prezretých hrušiek
- 2ks – cibule
- 125g – syru niva
- 1 hrsť – vlašských orechov
- 1ks – vajíčko
- Extra panenský olivový olej
Postup:
1 Cibuľu si nakrájajte na polmesiačiky a orestujte na olivovom oleji cca 15 minút. Potom pridajte med a restujte pokiaľ sa cibuľka kompletne neskaramelizuje.
2 Lístkové cesto si rozvaľkajte a rozdelte na 24 rovnako veľkých štvorčekov. Na jednotlivé štvorčeky ukladajte skaramelizovanú cibuľku, na kocky nakrájané hrušky, ktoré následne posypte syrom a orechami.
3 Vytvorené nivové kocky potrite po okrajoch rozšľahaným vajíčkom a pešte približne 20 minút pri teplote 200°C.
Tajný tip: Ako som už spomínal, tento slaný „dezert“ sa skvelo hodí k dobrému vínku a ešte k lepšej spoločnosti. 🙂
Na zdravie!
Váš @Smoliak.