Originálne talianske tiramisu | Recept

24. februára 2018smoliak86
Originálne talianske tiramisu | Recept
Milujete Taliansko a ich skvelé dezerty? Potom je tiramisu tým pravým, čo ocení určite každý. U nás sa tiramisu pripravuje najmä keď čakáme návštevu, ktorej chceme dopriať niečo ľahké. Tiramisu totiž kombinuje všetko potrebné. Ľahkosť, skvelú chuť kávy a hlavne sladké pokušenie :). Nech vám teda tento overený recept chutí rovnako ako nám!

 

Suroviny na tiramisu pre 8-10 osôb

  • 6ks – žĺtkov
  • 3ks – bielkov
  • 110g – trstinového cukru
  • 500g – mascarpone
  • Štipka morskej soli
  • 100ml – marsaly (dezertné sicílske víno, alebo iné sladké dezertné víno)
  • 250g – vlažného espressa
  • 200g – dlhých piškót (savoiradi)
  • 50g – tmavej čokolády (aspoň 60%)
  • 4PL – kakaa holandského typu

Postup:

1 Vymiešajte žĺtka a cukor do hutnej peny. Votrite ku nim mascarpone a dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý snech spolu so štipkou soli a zľahka votrite do mascarpone.

2 Na dno misky rozotrite časť krému.

3 V tanieri si rozmiešajte espresso spolu s dezertným vínom. V zmesi si postupne namáčajte piškóty, ktoré by sa nemali rozmočiť. V jednej vrstve ich skladajte na krém a poprášte kakaom.

4 Postup opakujte do spotrebovania prísad a zakončite krémom. Tiramisu potiahnite fóliou, vychlaďte aspoň 8 hodín a pred podávaním posypte zmesou z 2 lyžíc kaka a hoblín čokolády.

Tajný tip: Marsalu môžete nahradiť mandľovým likérom amareto, limoncellom, alebo tmavým rumom. A ešte jedna vec, pri výrobe vás do nálady rozhodne dostane talianská hudba v pozadí :)).

Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.

Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok