Pečená bravčová panenka s medovou omáčkou | Recept

8. februára 2016
Pečená bravčová panenka s medovou omáčkou | Recept

Nedávno som vám priniesol chutný recept na bravčové medailónky, od ktorého neubehlo veľa času a opäť ma priateľka poprosila, aby som jej ho znova pripravil. Čo by som to ale bol za foodblogera, keby som robil stále tie isté recepty :).

Preto som sa radšej podujal na príprave nového a dovolím si tvrdiť, že nemenej dobrého receptu. Všetkým to napokon chutilo tak, že som sa rozhodol prezradiť recept na prípravu doposiaľ utajoveného receptu na skvelú medovo-horčicovú omáčku, ktorá sa k tomuto receptu hodí asi najviac :).

Suroviny na pečenú panenku s medovou omáčkou

  • 250g-300g – Bravčovej panenky
  • 1ks – Červenej cibule (3ks šalotky)
  • 2ks – Strúčikov cesnaku
  • 2PL – Medu
  • 2PL – Kremžskej horčice
  • 2PL – Bieleho vínneho octu
  • 1PL – Paradajkového pretlaku
  • Čerstvé maslo
  • Čierne mleté korenie
  • Kurací, alebo zeleninový vývar
  • Čerstvý tymián
  • Morská soľ
  • Extra panenský olivový olej

Postup:

1 Rúru si predhrejte na 150°C. Bravšovú panenku zbavte prebytočnej tukovej blany a na rozpálenej panvici s olivovým olejom opečte dokopy na cca 3 min. po všetkých stranách. Takto narýchlo stiahnutú panenku umiestnite na pekáč a dajte piecť do rúry na 15min. (doružova), alebo 20min. do prepečena.

2 Medzitým si na rovnakej panvici pridajte trochu oleja a usmažte cesnak spolu s cibuľkou dozlatova. Pridajte za lyžicu paradajkového pretlaku, dve lyžice horčice, medu a vínneho octa. Podlejte túto pastu vínom, dochuťte tymiánom, soľou a dolejte trochu vývaru, aby omáčka mala tú správnu konzistenciu. Priveďte do varu a chvíľu poduste, aby sa všetky chute spojili, asi cca 10 minút. Omáčku udržiavajte v teple pred podávaním.

3 Panenku vyberte po dopečení z rúry, naskladajte na mäso plátky masla, pokoreňte a pridajte trochu čerstvého tymiánu. Mäso zakryte na približne 5min. alobalom a nechajte chvíľku odpočinúť. Potom mäso nakrájajte na kúsky a podávajte s teplou červenou omáčkou, spolu na krúžky nakrájanými a opečenými zemiakmi.

Máte svoj vlastný recept na dobrú omáčku? 🙂
Dajte vedieť. Budem len rád!

Váš @Smoliak

6 Komentáre

  • Banksy

    10. februára 2016 at 16:03

    No recept vyzera zaujimavo. A z vizualnej stranke excelentne… 🙂

    1. Smoliak

      11. februára 2016 at 9:58

      Ďakujem 🙂 skús niekedy pripraviť a daj vedieť ako chutí 😉

  • Petruska Peter

    23. decembra 2018 at 12:39

    Dnes som ten recept vyskusal a je vyborny 🙂

    1. greativity

      23. decembra 2018 at 13:42

      Super! To som rad :). Fotku nemame?

  • Štefan horváth

    17. marca 2020 at 13:49

    Dnes som vyskúšal tento recept.nemal som doma vínny ocot,dal som viac vína a bolo to super.Vďaka za recept

    1. smoliak86

      17. marca 2020 at 13:54

      Wow, super! 🙂 Musím vyskúšať aj túto verziu. Víno a hlavne to kvalitné vie s jedlom robiť zázraky :))

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok