Pečené rebrá | Recept

18. júna 2015
Pečené rebrá | Recept

Keby som si mal vybrať mäsité jedlo, ktoré mi chutí najviac, tak to asi budú pečené rebrá. V nedávnom FoodObjave som spomínal, že ako latentný vegetarián si musím občas dopriať mäso a vtedy prichádzajú do úvahy len 3 možné varianty. Hamburger, Steak, alebo rebierka. Preto som si dovolil spísať môj najobľúbenejší recept na ich prípravu. 🙂

Pečené rebierka – Najväčšia dobrota pre väčšnu návštev

Musím ešte doplniť, že tento recept často využívame najmä v situáciách, keď očakávame väčšiu návštevu. Rebrá a najmä tie pečené sú skvelým pokrmom pre mäsochtivých ľudí :). Rebierka nie sú síce 2x praktické na čistotu rúk, ale tá chuť po voňavom mäse, čerstvo nastrúhanom chrene, kyslých uhorkách je nezameniteľná. Preto už len staťí otvoriť si jedno chladené pivko a pustiť sa do výroby tohto skvelého recpetu na pečené bravčové rebierka.

Ingrediencie na pečené rebierka:

  • 1 kg – mäsitých rebierok
  • 3 ČL – mletej červenej papriky
  • 3 ks – strúčikov cesnaku
  • 1 ČL – pomletej rasce
  • 2 ks – bobkový list
  • 1 ks – stredne veľkej cibule
  • čierne korenie
  • nové korenie
  • extrapanenský olivový olej
  • soľ

Postup prípravy:

1 Bravčové rebrá, cibulu, bobkový list a nové korenie dáme spolu do veľkého hrnca a vodou a varíme po dobu približne 30 min.. Tento čas je veľmi individuálny a závisí od mäsitosti rebier. Preto ich pribežne kontrolujte a odstavte od ohňa skôr ako sa začne mäso odpájať z kostí.

2 Rozmiešajte si v nádobe papriku, olej, rascu, korenie, lisovaný cesnak a soľ.

3 Vytvorenú zmes vylejte na rebrá a poriadne ich touto zmesou pretrite. Rebrá uložte na plech, podlejte trochou vody v ktorej sa varili a dajte piecť na 200°C. Pečte ich približne 40-45 min. Rebrá pečte do takej úrovne ako to máte najradšej. Ja ich nechávam na povrchu trochu pripiecť, aby sa vytvorila nezameniteľná chrumkavá chuť.

Tajný tip 1: Rebrá najlepšie chutia s čerstvým chlebom, čerstvo strúhaným chrenom a plnotučnou horčicou.
Tajný tip č. 2: Z nepoužitého vývaru si môžete pripraviť najlepšiu fazuľovú polievku na svete :).

Nech vám chutí! 🙂

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok