Pečený zubáč na masle s natur ryžou | Recept
Suroviny potrebné na 2 porcie
- 2ks – očisteného a odfiletovaného zubáča
- 1ks – citrónu
- Čerstvé maslo
- Morská soľ
- Olivový olej
- 2ks – strúčikov cesnaku
- Čierne korenie
- Vetvičky čerstvého tymiánu
- 1 hrnček – natur ryže
Postup:
1 Pokiaľ máte rybu pekne očistenú, tak úplne stačí ju vložiť do papierom vystlaného plechu, osoliť, poukladať na rybu na plátky nakrájaný cesnak, na kúsky nakrájané maslo, vetvičku tymiánu. Potom stačí už len poriadne okoreniť a pokropiť olivovým olejomz. Rybu pečieme približne 20-30 minút na teplote 180°C. To, že je ryba upečená, zistíte tak, že cesnak poukladaný na rybu začne pomaličky hnednúť po krajoch.
2 Natur ryža vyžaduje na prípravu približne 30-40 minút. Stačí si dať zovrieť vodu v pomere 1:3 (3 diely vody), ktorú dostatočne osolíte a po zovretí pridáte ryžu, do ktorej vložíte aj zopár vetvičiek tymiánu. Po dovarení zlejte vodu, pridajte veľký kus masla. Prípadne dosoľte a pridajte trochu korenia.
Tajný tip: Ako každá ryba, výborne chutí v spojení s kvalitným vínkom. Preto si to poriadne vychutnejte :).
Nech vám chutí!
Váš @Smoliak.