Pomodoro polievka | Recept

Určite to poznáte. Tie najlepšie recepty vznikajú úplnou náhodou a pod tlakom. Ako napríklad táto paradajková pomodoro polievka. Jedného pekného dňa sme mali doma „pizza párty“ a samozrejme ako býva občas zvykom, ostalo nam trochu viac pomodora. Preto prišla na rad kreatívno-kuchynská činnosť a keďže som zástancom neplytvania, tak vzikol tento freestyle a napokon aj veľmi chutný recept na rajčinovú polievku.
Nechajte sa inšpirovať ;).
Potrebné suroviny na pomodoro polievku
- 500g – čerstvých rajčín
- 4ks – strúčikov cesnaku
- 1ks – veľkej cibule
- 1 hrnček – ryže (arborio)
- 4ks – veľkých zemiakov
- 1 PL – medu
- Čerstvá bazalka
- Tymián
- Čierne mleté korenie
- Olivový olej
- Čerstvé maslo
- Morská soľ
Postup:
1 Rozpáľte si v hrnci olivový olej spolu s trochou masla a orestujte si cibuľku spolu s cesnakom do zlatova. Potom pridajte rajčiny a nechajte dusiť až do úplného rozpadnutia rajčín. Keď máte pripravený rajčinový základ, tak ho podlejte 1l vody a nechajte ešte chvíľu prevrieť.
2 Do prevretej polievky pridajte ryžu spolu s bylinkami, medom, korením a soľou. Dôležité je, aby ste polievku stále priebežne sledovali, či už je ryža uvarená. Následne po dovarení ryže pridajte nadrobno nakrájané zemiaky a nechajte ich dovariť. Tradáá! Polievka je hotová 🙂
Tajný tip: Túto skvelú polievku dokáže podčiarknuť, už len kvalitný syr. Preto si polievku posypte parmezánom, alebo cheddarom.
Dobrú chuť!
Váš @Smoliak.