Chrumkavá talianska bruschetta s cheddarom | Recept
Poznáte to. Prichádza víkend, voľný čas a vám sa nechce tráviť dlhé chvíle v kuchyni. Vtedy prichádzajú na rad veci typu, v ktorých jednoduchosť prekvytá v dokonalosť :). Najlepším príkladom sú talianske, rýchle a najmä chutné recepty. Pokiaľ ide o mňa, tak v takýchto prípadoch sa najčastejšie pustím po overenej talianskej fajnotke, Bruschette.
Suroviny na Bruschettu:
- 1 ks – Pečiva (bagety, ciabatta, a podobne.)
- 200g – Prezretých cherry rajčín
- 150g – Syru Cheddar
- 2 strúčiky – Cesnaku
- Bazalku
- Čierne korenie
- Soľ
- Extra panenský olivový olej
1 Rozhorúčte si panvicu, na ktorej budete grilovať pečivo a medzičasom si nakrájajte rajčiny na plátky, prípadne kocky.
2 Ja najčastejšie krájam rajčiny na malé kúsky, aby som ich dochutil olivovým olejom, korením a soľou.
3 Pečivo ugrilujte, či už na grilovacej panvici, alebo úplne postačí tá klasická. Akonáhle vám pečivo trochu zhnedne, tak ho dajte dole z ohňa a potrite cesnakom. Na pečivo poukladajte pripravené rajčiny a bruschetty dozdobte syrom.
4 Pred podávaním to pokropte dávkou oleja. Najväčší fígeľ v tomto recepte spočíva v nahriatí taniera, na ktorom budete bruschetty podávať. Je veľmi dôležité, aby človek, ktorý ich bude jesť, nedostal toto jedlo vychladnuté.
Ako sa hovorí, doležité je hlavne správne načasovanie servírovania.
Nech vám chutí!
Váš @Smoliak