Chrumkavá talianska bruschetta s cheddarom | Recept

20. februára 2015
Chrumkavá talianska bruschetta s cheddarom | Recept

Poznáte to. Prichádza víkend, voľný čas a vám sa nechce tráviť dlhé chvíle v kuchyni. Vtedy prichádzajú na rad veci typu, v ktorých jednoduchosť prekvytá v dokonalosť :). Najlepším príkladom sú talianske, rýchle a najmä chutné recepty. Pokiaľ ide o mňa, tak v takýchto prípadoch sa najčastejšie pustím po overenej talianskej fajnotke, Bruschette.

Suroviny na Bruschettu:

  • 1 ks – Pečiva  (bagety, ciabatta, a podobne.)
  • 200g – Prezretých cherry rajčín
  • 150g – Syru Cheddar
  • 2 strúčiky –  Cesnaku
  • Bazalku
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Extra panenský olivový olej

Postup:

1 Rozhorúčte si panvicu, na ktorej budete grilovať pečivo a medzičasom si nakrájajte rajčiny na plátky, prípadne kocky.

2 Ja najčastejšie krájam rajčiny na malé kúsky, aby som ich dochutil olivovým olejom, korením a soľou.

3 Pečivo ugrilujte, či už na grilovacej panvici, alebo úplne postačí tá klasická. Akonáhle vám pečivo trochu zhnedne, tak ho dajte dole z ohňa a potrite cesnakom. Na pečivo poukladajte pripravené rajčiny a bruschetty dozdobte syrom.

4 Pred podávaním to pokropte dávkou oleja. Najväčší fígeľ v tomto recepte spočíva v nahriatí taniera, na ktorom budete bruschetty podávať. Je veľmi dôležité, aby človek, ktorý ich bude jesť, nedostal toto jedlo vychladnuté.

Ako sa hovorí, doležité je hlavne správne načasovanie servírovania.

Nech vám chutí!
Váš @Smoliak

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok