Kapustnica na imunitu | Recept

6. októbra 2013
Kapustnica na imunitu | Recept

Milujem tie momenty, keď mám voľnú ruku v tom čo milujem a mám možnosť byť sám sebe pánom. Tieto momenty zažívam najma v kuchyni. Možno aj to je jeden z dôvodov prečo sa vlastne venujem foodbloggingu. Ďalšie nové „dôvody“ nachádzam pribúdajúcim časom čoraz častejšie. Občas failujem, občas vyhrávam, no najmä sa učím. Žiadny z receptov nikdy nevarím/nepečiem dvakrát. Kuchyňa je o objavovaní a preto by som nerád „tancoval“ na jednom mieste dokolečka. Tento víkend som napríklad skúsil pre mňa doposiaľ nemysliteľnú kombináciu:

Uvaril som kapustnicu z červenej kapusty

Suroviny potrebné na domácu kapustnicu

  • 500g – kyslej červenej kapusty
  • 200g – ľubovoľných hríbov
  • 1ks – veľká cibuľa
  • 2-3ks – strúčiky cesnaku
  • 2 ČL – sladkej mletej papriky
  • 250 ml – smotany na varenie
  • 250 ml – vody
  • Olivový olej
  • Mletú rascu
  • Tymián
  • Bobkový list
  • Chilli
  • Korenie
  • Soľ

Postup:

1Na oleji som si osmažil cibuľku, chilli, cesnak a tesne pred dokončením som pridal šampióny.

2Pridal kapustu, dokorenil, osolil a podlial vodou. Varil do zmeknutia kapusty.

3Keď je všetko riadne dochutené a mäkké, zalejte to so smotanou a nechajte zovrieť.

Tradáá. To je všetko 🙂

Kapustnicu si najradšej doprajem práve v prechodnom letno-jesennom období, pre jej vysoký obsah vitamínu C, ktorí je ideálny na posilnenie imunity. Osobne mám rád veci čo najpikantnejšie jedlá a preto všade kde sa dá, „pchám“ moje domáce chilli. Počas varenia som zistil, že nemám doma pečivo, tak som si jednoducho upekol aj chleba.

Máte nejaké špeciálne recepty na kapustnicu? Tak sem s nimi 🙂

Nech vám chutí! Btw. červená kapusta v tejto podobe je famózna 😉

Príprava surovín na kapustnicu

Priebeh varenia kapustnice

Domáci cheleba

Posledná fáza kapustnice

Kapustnica_005

 

2 Komentáre

  • Majka

    15. decembra 2020 at 21:47

    Prosim,mozem spravit aj z kyslej kapusty? Mame doma nakladane. Zvyknem pred upravou umyt,mame doma aj malych papkacov 🙂

    1. smoliak86

      4. februára 2021 at 14:14

      Majka, vopred sa ospravedlňujem, ale komentár neviem prečo skončil v spame :). Pokiaľ ide o kapustu, tak určite!

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Predchádzajúci článok Novší článok