Najlepší nakladaný hermelín | Recept

14. júna 2014
Najlepší nakladaný hermelín | Recept

Jedno veľké a k tomu utopenca. Jaj nie, teda vlastne nakladaný hermelín. Neviem ako vy, ale v momentoch, keď sa vyberieme s partiou na „jedno malé“ do mesta, tak mi strašne zachutí nakladaný hermelín. Dlho som rozmýšlal, ako to, že tie hermelíny v niektorých podnikoch sú famózne a v inýchzas nie. Až v čase, keď som spoznal jedného z najlepších expertov na nakladaný hermelín, som pochopil, že najdôležitejšie sú suroviny a doba zrenia. A ešte viac správny pomer surovín.

Suroviny na nakladaný hermelín:

  • 1 ks väčššieho chilli
  • 4 ks – bobkového listu
  • 750 ml – slnečnicového oleja
  • 10 ks – strúčikov cesnaku
  • 1 ks – veľkej žltej cibule
  • 15 ks – guličiek nového korenia
  • 5 ks – hermelínu (najlepšie Král sýrů)
  • mletá červená paprika
  • soľ
  • 1 veľkú zaváraninovú nádobu

Postup: 

1Hermelín prekrojte pozdĺžne na polovicu a posypte červenou podľa chuti paprikou. Ja tieto polovice krájam na 2 časti, pre lepší gríf v ukladaní do nádoby.

2V nádobe si rozmiešajte cesnak, soľ a trochu oleja a potrite touto zmesou hermelíny.

3Do nádoby, nalejte asi polovicu pripravenej dávky oleja. Nakrájajte do oleja chilli, pridajte korenie a bobkový list spolu s cibulou. Do takto pripravenej zmesy ponoríme nakrájané hermelíny.

4Nakladané hermelíny skladujte na tmavom a chladnom mieste a raz denne ich zatraste, aby sa všetky chute dokonale premiešali. Doba zrenia trvá približne 2 týždne. Ideálne bude, keď ich budete podávať s čerstvo upečenou brusketou, alebo pravým maďarským chlebom.

Do zjedenia :).
Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok