Ovocné tiramisu z mascarpone | Recept

Tentokrát som si pre vás pripravil tradičný recept (tiramisu) v netradičnej podobe. Pôvod tohto receptu je zložením požiadavky mojej priateľky, ktorá nemusí dezerty s príchuťou kávy a „recyklácie“ surovnín, ktoré som v tomto čase mal doma. Veď to pozáte, tie najlepšie veci vznikajú náhodne a najmä vtedy keď ich nečakáte. A presne takto vznikla aj táto chutná ovocná verzia. Odporúčam najmä ľuďom, ktorí majú radi sladké a najmä rýchle fajnotky. Inak, ruku na srdce, kto z vás pozná históriu, ktorá sa ukrýva za týmto dezertom? 🙂
Potrebné suroviny na Tiramisu:
- 250 g – Mascarpone
- 12 ks – Dlhých talianskych piškót
- 1 ks – Bio vajce
- 30 g – Mletých mandlí
- 100 g – Lesného ovocia
- 50 g – 70% belgickej čokolády
- 2 dcl – Vody
- 4 PL – Medu
- 2 PL – Bieleho rumu
1Zmiešajte si biely rum, vodu, lesné ovocie a 1 PL medu.
2Mascarpone zas dáme dokopy so žĺtkom, mandlami a 3 PL medu.
3Kedže môj recept bol prispôsobený rýchlej príprave a porcii 2 ľudí, tak ja som si zvolil 2 malé misiky. Piškóty som preto nalámal na polovice. Piškóty namočte z oboch strán do ovocnej omáčky.
4Takto namočené piškóty si ukladáme do misky + prekladáme s ovocím a pripraveným mascarpone.
5Poslednú vrstvu ukočite mascarpone, na ktoré môžete postrúhať čokoládu a dozdobiť zvyšným ovocím.
Pokiaľ sa rozhodnete tento skvelý recept vykúzliť u vás doma, tak sa poteším vašim fotografiám 🙂 na: smoliak@smoliak.sk
Nech vám chutí,
váš 🙂 @Smoliak
Mimochodom, fotografiu vo farebnej verzii nájdete tu