Panna cotta s jahodovou penou | Recept

4. apríla 2015
Panna cotta s jahodovou penou | Recept

Panna cotta, alebo dezert, ktorý si zamilujete minimálne zo 4 dôvodov:
1.) Je rýchly na prípravu a zvládne ho pripraviť naozaj každý.
2.) Je 100% bez lepku.
3.) Obsahuje minimum cukru, alebo aj žiadny.
4.) Všetkým, ale teraz bez srandy, všetkým chutí.

Neviem či ste počuli, ale existuje jedna verzia panna cotty, kde sa na prípravu používa aj vajce, ja v tomto prípade volím verziu, ktorá vajce neobsahuje a je rovnako, ak nie oveľa viac chutnejšia.

Suroviny na Panna cottu:

  • 1 balíček želatíny
  • 500 g – kyslej smotany
  • 1 ks – vanilkového lusku (alebo 1 PL extraktu)
  • 4 PL – Medu (pre sladké jazýčky aj viac)

Jahodová pena:

  • 1 hrnček – jahôd
  • 250 ml – šľahačky
  • 2 PL – Medu

Postup prípravy:

1 Zmiešajte si vo veľkej nádobe kyslú smotanu, vanilkový lusk a med. Podľa návodu si pripravte želatínu. Odporúčam ju zriediť s 2 násobným objemom vody, ako uvádzajú na obale. Takto vytvorenú želatínu vmiešajte do kyslej smotany a vylejte do pripravených nádob. Vytvorenú panna cottu dajte zachladiť na minimálne 20 min. do chladničky.

2 Vyšľahajte si hustú šlahačku a do nej primiešajte rozmixované jahody. Pred podávaním dozdobte postrúhanou kôrou s limetky a prípadne čokoládou.

Thats all. To by ste neboli povedali, čo? 🙂

Nech vám chutí
Váš @Smoliak

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Predchádzajúci článok Novší článok