Pečené jablká s tvarohom | Recept

Máte doma plno jabĺk a rozhliadate sa po možnostiach čo s nimi? Pokiaľ nájdete aj trochu tvarohu, tak mám pre vás skvelý recept na rýchlu a v podstate aj celkom zdravú dobrotu. Ideálne pre ľudí s intoleranciou na lepok, prípadne pre ľudí, ktorí chcú zhrešiť, ale na druhej strane nepribrať zbytočné kilá navyše :).
Suroviny na pečené jablká s tvarohom:
- 4 ks – veľkých jabĺk
- 200 g – hrudkovitého tvarohu
- 1/2 hrnčeka – hrozienok, alebo brusníc
- 1/2 hrčeka – lieskových orechov
- 5 PL – Medu
- Mletá škorica
- Mletý kardamón
1 Odkrojte vrch jabĺk a vydlabte si striedku, aby v nich neostali tvrdé časti a jadierka. Odrezané zvršky odložte nabok, pretože ich budete neskôr potrebovať. Následne si zmiešajte tvaroch spolu s 2PL medu, škoricou a mletým kardamónom.
2 Rozdrvte si na väčšie kusy orechy a pokrájajte na väčšie kusy hrozienka (prípadne brusnice). Jabĺčka naplnte asi do 3/4 s tvarohom a ich zvyšnú časť vyplnte orechamy a hrozienkami. Takto naplnené jablká zakryte odkrojenými vrchmi jabĺk.
3 Zhotovené jablká dajte pri 180°C zapiecť do rúry, asi na 15 min., alebo pokiaľ nezačnú chytať zlatistú farbu. Pred podávaním ešte pokropte trochou medu, prípadne dozdobte domácim šípkovým medom.
Nechajte si chutiť 🙂
Váš @Smoliak