Pečené jablká s tvarohom | Recept

24. februára 2015
Pečené jablká s tvarohom | Recept

Máte doma plno jabĺk a rozhliadate sa po možnostiach čo s nimi? Pokiaľ nájdete aj trochu tvarohu, tak mám pre vás skvelý recept na rýchlu a v podstate aj celkom zdravú dobrotu. Ideálne pre ľudí s intoleranciou na lepok, prípadne pre ľudí, ktorí chcú zhrešiť, ale na druhej strane nepribrať zbytočné kilá navyše :).

Suroviny na pečené jablká s tvarohom:

  • 4 ks – veľkých jabĺk
  • 200 g – hrudkovitého tvarohu
  • 1/2 hrnčeka – hrozienok, alebo brusníc
  • 1/2 hrčeka – lieskových orechov
  • 5 PL – Medu
  • Mletá škorica
  • Mletý kardamón

Postup prípravy:

1 Odkrojte vrch jabĺk a vydlabte si striedku, aby v nich neostali tvrdé časti a jadierka. Odrezané zvršky odložte nabok, pretože ich budete neskôr potrebovať.  Následne si zmiešajte tvaroch spolu s 2PL medu, škoricou a mletým kardamónom.

2 Rozdrvte si na väčšie kusy orechy a pokrájajte na väčšie kusy hrozienka (prípadne brusnice). Jabĺčka naplnte asi do 3/4 s tvarohom a ich zvyšnú časť vyplnte orechamy a hrozienkami. Takto naplnené jablká zakryte odkrojenými vrchmi jabĺk.

3 Zhotovené jablká dajte pri 180°C zapiecť do rúry, asi na 15 min., alebo pokiaľ nezačnú chytať zlatistú farbu. Pred podávaním ešte pokropte trochou medu, prípadne dozdobte domácim šípkovým medom.

Pečené jablká plnené tvarohom

Pečené jablká plnené tvarohom

Nechajte si chutiť 🙂
Váš @Smoliak

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok