Pomazánka z údenej makrely | Recept
Aj vám sa občas stáva, že vám prídu do cesty obdobia, keď dostanete vyslovene chuť na niečo, ale ani za svet neviete, čo by to malo byť? U mňa sa takéto momenty objavú tak raz za 2 mesiace. 🙂 Vtedy už viem, že túto túžbu dokážem „zahnať“ dobrou rybovou špecialitou. Najrýchlejšou voľbou u mňa preto býva, táto, asi najlepšia pomazánka z údenej makrely, alebo ako niektorí zvyknú hovoriť: „nátierka z udenáča„.
Suroviny potrebné na rybaciu pomazánku:
- 200g – Údenej makrely
- 1 ks – Červenej cibule
- 3 ks – Vajcia
- Petržlenová vňať
- Olivový olej
- Plnotučná horčica
- Maslo
- Čierne korenie
- Soľ
- Jarnú cibuľku
1 Dajte si uvariť vajíčka na tvrdo.
2 Pokiaľ sa vám varia vajíčka, tak si vykostite makrelu. Naozaj dávajte skutočný pozor na kosti, aby sa nestalo, že vám nejaká zabehne. 🙂
3 Nadrobno si nakrájajte červenú cibuľu. Nechajte si rozpáliť olivový olej a orestujte cibuľku do hneda.
4 Na tvrdo uvarené vajíčka pokrájajte a zmiešajte spolu s vykostenou makrelou a orestovanou cibuľkou. Pridajte 3 PL lyžice plnotučnej horčice, trochu masla, soľ, čierne korenie a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pokiaľ sa vám bude zdať, že pomazánka ostala suchšia, tak pridajte ešte kúsok masla, alebo olivového oleja.
Pomazánku odporúčam nechať odstáť aspoň polhodinku v chladničke a prípadne dozdobiť jarnou cibuľkou.
Nech vám zachutí 🙂
Váš @Smoliak
1 Komentáre
Tvarohová nátierka z čiernej reďkovky a mrkvy | Recept
5. októbra 2018 at 9:49
[…] recepty, ale napokon hlad to rozhodol za nás. Pustili sme sa preto to výroby rýchlej a chutnej pomazánky, ktorá sa skladá z pár nenápadných surovín, ktoré po vzájomnom premiešaní vytvoria […]