Pomazánka z údenej makrely | Recept

15. februára 2015
Pomazánka z údenej makrely | Recept

Aj vám sa občas stáva, že vám prídu do cesty obdobia, keď dostanete vyslovene chuť na niečo, ale ani za svet neviete, čo by to malo byť? U mňa sa takéto momenty objavú tak raz za 2 mesiace. 🙂 Vtedy už viem, že túto túžbu dokážem „zahnať“ dobrou rybovou špecialitou. Najrýchlejšou voľbou u mňa preto býva, táto, asi najlepšia pomazánka z údenej makrely, alebo ako niektorí zvyknú hovoriť: „nátierka z udenáča„.

Suroviny potrebné na rybaciu pomazánku:

  • 200g – Údenej makrely
  • 1 ks – Červenej cibule
  • 3 ks – Vajcia
  • Petržlenová vňať
  • Olivový olej
  • Plnotučná horčica
  • Maslo
  • Čierne korenie
  • Soľ
  • Jarnú cibuľku

Postup:

1 Dajte si uvariť vajíčka na tvrdo.

2 Pokiaľ sa vám varia vajíčka, tak si vykostite makrelu. Naozaj dávajte skutočný pozor na kosti, aby sa nestalo, že vám nejaká zabehne. 🙂

3 Nadrobno si nakrájajte červenú cibuľu. Nechajte si rozpáliť olivový olej a orestujte cibuľku do hneda.

4 Na tvrdo uvarené vajíčka pokrájajte a zmiešajte spolu s vykostenou makrelou a orestovanou cibuľkou. Pridajte 3 PL lyžice plnotučnej horčice, trochu masla, soľ, čierne korenie a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Pokiaľ sa vám bude zdať, že pomazánka ostala suchšia, tak pridajte ešte kúsok masla, alebo olivového oleja.

Pomazánku odporúčam nechať odstáť aspoň polhodinku v chladničke a prípadne dozdobiť jarnou cibuľkou.

Nech vám zachutí 🙂
Váš @Smoliak

1 Komentáre

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok