Milujete hamburgery? Potom vás určite poteší môj najnovší počin v podobe receptu na hovädzí hamburger. Sám som ho nedávno vymyslel a vyladil aj za pomoci nezvyčanej kombinácie chutí. Veď posúďte sami. Skombinovať grilovanú papriku, cesnakovo-limetkový dressing s hamburgerom, na to treba riadny kus odvahy. Základnú mäsovú placku som vytvoril z hovädzích líčok a pliecka. No neznie to už len podľa popisu chutiť famózne ;)? A ono to ešte aj famózne naozaj chutilo! 🙂
Pokiaľ uvažujete nad overeným receptom vhodným na grilovaciu sezónu, tak okrem dobre rozpáleného grilu určite práve takýto recept. Prekvapte a potešte svojich kamarátov a rodinu. Určite sa potom so svojim výtvorom nezabudnite aj pochváliť! Budem sa tešiť.
Možno to neviete, ale podľa mojho „hamburger metra“, výborný musí hamburger dominovať v 3 disciplínach:
- Výber dobrej mäsovej zmesi
- Musí v sebe obsahovať dokonalú omáčku
- A samozrejme musí byť uložený do výbornej žemli. Ja som použil časom ostrielanú a overenú praclíkovú variantu, ktorej recept na výrobu cesta nájdete v tomto staršom recepte na pivné bavorské praclíky.