Keď príde na pretras téma koláčov, tak v tom mám veľakrát jasno. Inou kategóriou sú naopak torty, ktoré ja osobne pripravujem málokedy a preto ma táto posledná výzva nesmierne potešila.
Tento recept, je jednou malou ukážkou z nedávnej narodeninovej torty. Zadanie bolo jednoduché. Torta mala musela byť višňová a okrem dospelého oslávenca musí zaujať aj detskú návštevu. A presne preto vznikol koncept inej, modernejšej “krtkovej torty”, ktorá pracuje s najkvalitnejšími surovinami. Našiel sa v ňom termix z bielej čokolády, jemne osladené višne, brownie zo 70% belgickej čokolády, píniové oriešky a hlavne ako deti povedali: “červíky na torte? fuuj…” A tie sa prosím pekne zjedli ako prvé. A hádajte kým :).
Krtkova torta? Spomienky na detstvo zaručené.
Veľmi dobre si spomínam, ako som v detských rokoch miloval zákusky a koláče, ale aj to keď nás niekto pohostil krtkovou tortou. Vtedy som ešte nechápal zákutia polotovarov a „rýchlo“ pripravených šmakulád z prášku. Dnes to už ale viem. A preto sa vždy osobne snažím o to, aby výsledok, ktorý niekomu podávam na tanieri bol vždy pripravený z čo najlepších surovín aké nám trh vie ponúknuť. Výnimkou napokon nebola ani táto torta.
Máte to s kvalitou vstupných surovín rovnako?