• Bao Buns s pulled porkom a nakladanou zeleninou

    Bao Buns s nakladanou zeleninou | Food podujatie a Recept

    5. októbra 2018greativity

    V malých náznakoch som nedávno na mojom – Smoliak Instagramovom profile informoval o prípravách na pečenie voňavého Pulledpork v spojení s Bao buns. A ako už teraz zistíte, nebolo to úplne náhodou. Tridsiateho októbra som sa totiž zúčastnil jednej skvelej akcie pomenovanej „Nedeľný Brunch u Brančiho“, v ešte lepšej kaviarni City Cafe v meste Šaľa (áno, v mojom rodisku). View this post on Instagram A čo si ty dnes urobil/a pre svoj obed? 💪 Tento kúsok ma vyhnal ráno o 5:15 z postele. 😊 . . #pulledpork #pork #meat #dish #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodblogfeed #weekend #cook #chef #bbq #recipe #sauce #instafood #foodstagram #foodgasm #dark #delicious #foodfluffer A post shared by SmoliakFood (@smoliak) on Sep 28, 2018 at 11:59pm PDT Bol som oslovený na…

    Čitať článok
  • Teľacie medailónky s omáčkou zo zeleného korenia

    Teľacie medailónky v slaninovom obale s ľahkým jogurtovým šalátom

    16. septembra 2018greativity

    Tie najlepšie veci ako naschvál väčšinou vznikajú úplnou náhodou :). Ja ako “latentný” vegetarián som dostal za úlohu cca 2 týždne dozadu pripraviť uvítací obed pre rodičov mojej polovičky, ktorí sa vracali z dovolenky. A vtedy to prišlo. Dostalo sa mi do uší, že v neďalekom mäsiarstve majú v ponuke mladé vyzreté teľacie medailónky, ktoré sa mi v takejto spleti náhod ponúklo na prípravu tohto jedla. A čo z toho vzniklo? Mladé telacie obalené v prerastenej slanine a ugrilované spolu s vetvičkou tymiánu a trochou čerstvého masla. K tomu som podával smotanovú omáčku z nakladaného zeleného korenia a kurkumové zemiaky s osmaženou cibuľkou, ale aj so štipkou muškátového orieška. A aby sa toto jedlo aj pekne vyfarbilo, tak sa doplnilo o svieži jogurtovo-rukolový šalát s…

    Čitať článok
  • Cuketové cestoviny so cherry rajčinami

    Cestoviny s cuketou a cherry paradajkami

    23. augusta 2018greativity

    Niet krajšieho pocitu v kuchyni, ako keď si uvedomíte, že v sezónnom období vzniká väčšina vašich receptov zo surovín, ktoré ste vypestovali vy, alebo vaši príbuzní. Tento recept na skvelé a svieže cestoviny cuketou a domácimi cherry rajčinami, je niečo, čo by mal ochutnať rozhodne každý. V recepte totiž kombinujem 3 pre mňa veľmi obľúbené faktory pre dobrý recept. Za prvé je to jeho jednoduchosť (vďaka talianska kuchyňa), skvelá chuť čerstvých surovín a najmä rýchlosť jeho prípravy.

    Čitať článok
  • Kapustový šalát s jogurtovou zálievkou

    Kapustový šalát s jogurtovou zálievkou

    23. augusta 2018greativity

    Tiež sa vo vašom živote a jedálničku vyskytovala zalenina, ktorú ste po väčšinu svojho života nemuseli? 🙂 U mňa to bol donedávna mladý stonkový zeler, ktorému som prišiel na chuť práve vďaka receptu na tento výborný kapustový šalát. Kombinujem v ňom viacero druhov zeleniny a jednu parádne vyladenú zálievku. 🙂

    Čitať článok
  • Pulled pork - Trhané bravčové mäso

    Pulled pork, alebo trhané bravčové mäso

    19. augusta 2018greativity

    Počuli ste už o pulled pork? Je to skvelá a delikátna paráda, ktorú si môžete pripraviť aj u vás doma. Ide totiž o dlho pečené bravčové plece, ktorého výsledok uvidíte po 7 dlhých hodinách pečenia pri nízkej teplote. Pre vás som pripravil recept, ktorý kombinuje skvelé bravčové, domácu bbq omáčku, chilli coleslaw a najmä zemiakové zemle, ktoré dávajú tomuto jednu jemnosť, ostrosť, sladkosť a najmä mäsitosť. Preto verím, že jeho uverejnením poteším najmä mäsožravcov :).

    Čitať článok
  • Talianska focaccia

    Talianska focaccia so sušenými rajčinami | Recept

    10. júla 2018greativity

    Taliansko a ich recepty pre mňa osobne znamenajú všetko. Keď sa povie Taliansko, tak v prvom momente si spomeniem na ich úžasné jedlá a okrem pizze aj na Focacciu, ktorá ma nesmierne očarila približne 5 rokov dozadu pri prvej návšteve Milána. Odvtedy si ju doma pripravujem vždy, keď máme chuť na rýchle a chutné jedlo, alebo prípadne keď očakávame návštevu. Ako to máte vy?   Potrebné suroviny 500g – hladkej špaldovej múky 1 balíček – sušeného droždia 1ČL – morskej soli 1ČL – trstinového cukru 350 ml – vlažnej vody 4PL – extra panenského olivového oleja Olivy Súšené paradajky Čerstvá bazalka Mleté čierne korenie   Postup: 1 Z droždia, vody, cukru a soli si pripravte kvások. Medzičasom preosejte múku, pridajte kvások, olej a premiešajte. Vytvoríte…

    Čitať článok
  • Domáce slivkové gule

    Slivkové gule s medovkovým tvarohom a opekanými orechami | Recept

    10. júla 2018greativity

    Aj vám sa vynoria spomienky pri pomyslení na recepty, ktoré sa vám spájajú s detstvom? U mňa podobné pocity vyvolávajú napríklad Slivkové gule, ktoré som vám aj za pomoci mojej priateľky a môjho malého vylepšenia, pretavil do modernejšej podoby. Veď posúďte sami. V recepte sa spájajú čerstvé a výrazné suroviny v podobe medovky, kvetového medu a jemného tvarohu. Jednoducho veľká paráda na jazyku :). Máte svoj obľúbený recept z mladosti?

    Čitať článok
  • Nivové kocky s hruškami a s karamelizovanou cibuľkou

    Nivové kocky s hruškami a s karamelizovanou cibuľkou | Recept

    3. júla 2018greativity

    Očakávate návštevu a nebaví vás robiť pizzové slimáky? Potom vám ponúkam tento novo vytvorený a veľmi rýchly recept na Nivové kocky. Potešíte ním naozaj všetkých a keď ho skombinujete s ríbezľovým vínom, tak si zaslúžite minimálne neutíchajúcu slávu u vašich priateľov, ak nie rovno zlatú hviezdu domáceho šéfkuchára.   Potrebné ingrediencie 2ks – chladeného lístkového cesta (275g) 2ks – veľkých cibúľ 1PL – kvetového medu 2ks – prezretých hrušiek 2ks – cibule 125g – syru niva 1 hrsť – vlašských orechov 1ks – vajíčko Extra panenský olivový olej   Postup: 1 Cibuľu si nakrájajte na polmesiačiky a orestujte na olivovom oleji cca 15 minút. Potom pridajte med a restujte pokiaľ sa cibuľka kompletne neskaramelizuje. 2 Lístkové cesto si rozvaľkajte a rozdelte na 24 rovnako veľkých…

    Čitať článok
  • Špagety s omáčkou Bolognese na čiernom pive

    Bolonské špagety s mletým mäsom na čiernom pive | Recept

    3. júla 2018greativity

    Vedeli ste, že sa dajú pripraviť pravé talianské s bolognese, alebo inak povedané špagety s mletým mäsom aj na čiernom pive? Tento recept u mňa vznikol veľkou náhodou. Kedže som nemal doma potrebný vývar, ktorý je pre tento typ receptu najbežnejší, tak som musel improvizovať. Vtedy mi napadlo pri pohľade do zásob, prečo nie? Pivo sa hodí do gulášu, takže mnou zvolenému hovädziemu mäsu to nemôže predsa uškodiť ;). Recept ešte získal zopár zmien, ktoré vo vzájomnej kombinácii tvorí ucelený a veľmi chutný celok.   Suroviny potrebné na 4 porcie špagiet s mletým mäsom 400g – mletého mäsa (ja preferujem 100% hovädzie) 3ks – veľkých čerstvých paradajok 1ks – mrkvy 1ks – petržlenu 2ks – cibule 2dcl – čierneho piva 50g – malého paradajkového pretlaku…

    Čitať článok
  • Pečený zubáč na masle s natur ryžou

    Pečený zubáč na masle s natur ryžou | Recept

    3. júla 2018greativity

    Mám rád ryby a to veľmi! Preto ma prekvapuje, že tento recept aka Pečený zubáč na masle, prichádza medzi moje recepty ako vôbec jeden z prvých rybacích receptov. Spojením výrazneho citrónu, čerstvých byliniek rozvoniate nielen vašu kuchyňu ale aj pekne nazdobené taniere vaších jedákov ;).     Suroviny potrebné na 2 porcie 2ks – očisteného a odfiletovaného zubáča 1ks – citrónu Čerstvé maslo Morská soľ Olivový olej 2ks – strúčikov cesnaku Čierne korenie Vetvičky čerstvého tymiánu 1 hrnček – natur ryže   Postup: 1 Pokiaľ máte rybu pekne očistenú, tak úplne stačí ju vložiť do papierom vystlaného plechu, osoliť, poukladať na rybu na plátky nakrájaný cesnak, na kúsky nakrájané maslo, vetvičku tymiánu. Potom stačí už len poriadne okoreniť a pokropiť olivovým olejomz. Rybu pečieme približne…

    Čitať článok
1 2 3 4