• Hruškový koláč

    Francúzsky hruškový koláč | Recept

    24. septembra 2013smoliak86

    Posledné dva týždne zo všetkých strán počúvam o hruškách. Asi je ich sezóna, alebo čo 🙂 Niečo podobné si pamätám ešte počas leta s marhuľami. O tých sa mi ešte aj teraz sníva :). Tak som teda využil ich aktuálnu sezónu a pripravil som pre vás jeden môj obľúbený recept na super „crunch“ koláč. Suroviny potrebné na hruškový koláč Cesto: 2 hrnčeky – hladkej múky 1/2 ČL soli 1 PL – trstinového cukru 170g – neosoleného masla 1/2 šálky – ľadovej vody Plnka a hrušky: 6-7 ks – veľkých hrušiek 1/2 šálky – trstinového cukru 4 PL – neosoleného masla 1/2 PL – kardamónu 1/2 – vanilkového lusku Postup: 1Všetky suroviny pre cesto si hoďte do nádoby a riadne premiešajte. Ako iste viete každá múka rôzne…

    Čitať článok
1 8 9 10