• Tekvicové muffiny

    Tekvicové muffiny | Recept

    26. októbra 2013Smoliak86

    Pre zjavný úspech sezónnych receptov, som sa rozhodol pokračovať v tejto tematike aj naďalej. Tentokrát som dostal od mojej krstnej mamy tekvicu, ale nie tú helloween-skú :). Ušla sa mi tekvica obyčajná. Tak trochu som tápal v tom, čo z nej pripraviť, aby to bolo zaujímavé aj pre blog. Dostal som niekoľto tipov a medzi nimi aj tento: “Veď urob z toho placky”. No hej, ale keď tie placky poznajú všetci a nie sú ničím výnimočné, aj keď chutia famózne ;). Preto som naštartoval Google a letmým bádaním som sa rozhodol urobiť pre Slováka niečo netradičné a prekvapivo opäť sladké 😀 K tomuto ma inšpirovala Zuzka Nosková z – Lásky na tanieri. Takže Zuzi, tento je pre teba. Tekvicové muffiny bez použitia živočísnych tukov Ingrediencie…

    Čitať článok
  • Kysnutý pudingový koláč

    Kysnutý pudingový koláč | Recept

    18. októbra 2013Smoliak86

    Nieže zrovna ja by som bol veľký fanúšik sladkých jedál. Teda aspoň čo sa jedenia týka. Jediné čo ma na koláčoch, zákuskoch a sladkostiach baví, je ich výroba. Mám rád tú ručnú pracnosť pri príprave “dokonalého” kysnutého cesta a nenormálne rád sa teším z každého úspešného výsledku a to najmä v prípadoch, keď ma niekto o to požiada. Pár dní dozadu som dostal otázku od brata či si neupečeieme nejaký koláč. Mne v ten deň nenapadlo nič iné, než si urobiť jednu z mojich obľúbených aj keď pomerne nezdravých maškŕt. Ako keby niektorá z tých sacharidových bômb bola zdravá 🙂 Suroviny na pudingový koláč (Pudingoš): 1 kg – hladkej špaldovej múky 100 g – trstinového cukru 3 PL – olivového oleja 40 g – kvasníc…

    Čitať článok
  • Kapustnica

    Kapustnica na imunitu | Recept

    6. októbra 2013Smoliak86

    Milujem tie momenty, keď mám voľnú ruku v tom čo milujem a mám možnosť byť sám sebe pánom. Tieto momenty zažívam najma v kuchyni. Možno aj to je jeden z dôvodov prečo sa vlastne venujem foodbloggingu. Ďalšie nové “dôvody” nachádzam pribúdajúcim časom čoraz častejšie. Občas failujem, občas vyhrávam, no najmä sa učím. Žiadny z receptov nikdy nevarím/nepečiem dvakrát. Kuchyňa je o objavovaní a preto by som nerád “tancoval” na jednom mieste dokolečka. Tento víkend som napríklad skúsil pre mňa doposiaľ nemysliteľnú kombináciu: Uvaril som kapustnicu z červenej kapusty Suroviny potrebné na domácu kapustnicu 500g – kyslej červenej kapusty 200g – ľubovoľných hríbov 1ks – veľká cibuľa 2-3ks – strúčiky cesnaku 2 ČL – sladkej mletej papriky 250 ml – smotany na varenie 250 ml –…

    Čitať článok
  • Hruškový koláč

    Francúzsky hruškový koláč | Recept

    24. septembra 2013Smoliak86

    Posledné dva týždne zo všetkých strán počúvam o hruškách. Asi je ich sezóna, alebo čo 🙂 Niečo podobné si pamätám ešte počas leta s marhuľami. O tých sa mi ešte aj teraz sníva :). Tak som teda využil ich aktuálnu sezónu a pripravil som pre vás jeden môj obľúbený recept na super “crunch” koláč. Suroviny potrebné na hruškový koláč Cesto: 2 hrnčeky – hladkej múky 1/2 ČL soli 1 PL – trstinového cukru 170g – neosoleného masla 1/2 šálky – ľadovej vody Plnka a hrušky: 6-7 ks – veľkých hrušiek 1/2 šálky – trstinového cukru 4 PL – neosoleného masla 1/2 PL – kardamónu 1/2 – vanilkového lusku Postup: 1Všetky suroviny pre cesto si hoďte do nádoby a riadne premiešajte. Ako iste viete každá múka rôzne…

    Čitať článok
1 8 9 10