• Jablkový koláč s maslovou sušienkou

    Vianočný jablkový koláč so slaným korpusom | Recept

    18. decembra 2017

    Určite to poznáte. Jeseň a aspoň unás aktuálny prebytok jabĺk, ktoré nemáte kde uskladniť a preto sa vyslovene pýtajú do nejakého receptu. Približne nejak takto vznikol najnovší tematický recept. Je jablkový, sladký a plný jesenno-vianočných vôní. Čo viac si dopriať počas dlhých zimných dní. No nie? 🙂

    Čitať článok
  • Kávový drink - Triple B

    Triple „B“ – Kávový drink s borievkovou limonádou | Recept

    5. decembra 2017

    Prvý, prvý, prvý! Podarila sa neobvyklá vec! 🙂 Mám na blogu prvý drinkový recept, ktorý som po dlhom bádaní dokázal dať dokopy. Ide o Kávový drink / nápoj a poviem vám, že chutí fantasticky! Ide o kombináciu 3 výrazných chuťových zložiek, ktoré zjemňuje smotana na vrchu. Podobne ako pri Irish coffee recepte. Suroviny potrebné na 1 porciu kávového drinku 2dcl – coldbrew 3PL – Bentianna 3PL – Borievkovej Mellos limonády 0,4dcl – šľahačkovej smotany 1ČL – Trstinového cukru Ľad Postup: 1 Šejker/shaker si naplňte ľadom, cez ktorý prelejte pripravené coldbrew. Pridajte likér Bentiannu, Mellos limonádu a trstinový cukor. Spolu premiešajte asi cca 20 sekúnd. Takto zmiešané suroviny prelejte do pripraveného nízkeho pohára cez sitko, aby sa do pohára nedostal ľad, prípadne nerozpustená časť cukru. 2…

    Čitať článok
  • Smotanové kari s kuracím mäsom

    Indické smotanové karí – Curry | Recept

    3. decembra 2017

    Tak a je to tu! Po dlhšom čase prinášam opäť recept s mäsom. Tentokrát ide o kuracie curry, ktoré sa samozrejme dá pripraviť aj vo variante s tofu, prípadne ako fish curry, ktoré mám rovnako rád ako túto kuraciu variantu :). Ide o kombináciu z jedného môjho obľúbeného kari receptu, ktorý som ale časom trochu vyladil k mojej chuti ;). Potrebné suroviny na Curry 600g – bio kuracích pŕs 1ks – stredne veľkého póru 1ks – červenej cibule 1ks – červenej kápie 1ks – žltej kápie 1ks – čerstvého chilli 3ks – strúčikov cesnaku 200g – mladého sladkého hrášku 200g – zaváraných rajčín 400ml – aspoň 30% smotany Sójové klíčky Za hrsť čerstvého koriandru Morská soľ Karí korenie Podrvené semiačka feniklu Mletá pálivá paprika Postup:…

    Čitať článok
  • Crème brûlée

    Crème brûlée | Recept

    15. novembra 2017

    Čo si budeme klamať. Fotka aktuálneho receptu na Creme brulee nie je najdokonalejšia. Za jej vznikom sa ale ukrýva trochu iný príbeh. Začal som totiž variť na novom mieste (rozumej: vo vlastnom byte), kde som si potreboval otestovať rozloženú techniku. A keďže ma tlačil čas, tak na stajlovačky a vypiplávačky nejak neostalo veľa priestoru. Verejne ale sľubujem, že pri ďalšej príležitosti fotku vylepším a zamením za novú. Nateraz ale pripájam vynikajúci a odskúšaný recept :).

    Čitať článok
  • Hovädzie guličky s chlebom naan

    Hovädzie mäsové guličky s chlebom naan | Recept

    21. júla 2017

    Milujete indickú kuchynu a premýšľate nad rýchlym a ľahkým receptom? V tom prípade mám dobrú správu, tento recept bol vytvorený priamo pre vás. V recepte som spojil voňavé hoväzdie mäsko spolu s typickým chlebom naan a sviežim dresingom, ktorý kombinuje salnú, pálivú a výraznú chuť. Určite bude chutiť všetkým, ktorí radi objavujú nové zaujímavé chute. Potrebné suroviny na 4 porcie mäsa 500g – Najemno pomleté hovädzie mäso 1ks – Červenej cibule 2ČL – Mletej rasce 1ČL – Korenia garam masala 1 šálka – Na hrubo nasekaného koriandra Štipka kajanského korenia / alebo trochu čerstvého chilli Olivový olej Morská soľ Suroviny na dresing 250ml – Nízkotučného jogurtu 2ks – Mladej jarnej cibuľky Zopár lístkov – Čerstvej mäty ½ ks – Citróna Morská soľ Suroviny potrebné na…

    Čitať článok
  • Krémová tekvicová polievka s muffinom

    Krémová tekvicová polievka s muffinom a opekanými mandľami | Recept

    19. júla 2017

    Určite to poznáte, keď sa len tak prehrabávate v starších receptoch a narazíte na niečo, čo ste už dlhšie nerobili a neochutnali. Tento recept nie je výnimkou. Prvýkrát som túto polievku varil ešte minulý rok. A kedže je čas leta, tak som sa rozhodol dopísať práve tento recept na skvelú, sladkú a krémovú tekvicovú polievku, ktorá chutí skvelo aj za studena. A to je počas leta veľkou výhodou :). Potrebné suroviny na tekvicovú polievku 1,5kg – hokkaido tekvice 2ks – väčších zemiakov 2ks – väčšieho petržlenu 1ks – väčšej cibule 250ml – kyslej smotany Čerstvú mätu Extra panenský olivový olej Amaretto Morská soľ Na hrubo namleté čierne korenie Muškátový oriešok Mandle Recept na tekvicový muffin nájdete v predchádzajúcom recepte. Postup: 1 V hrnci si rozpláte…

    Čitať článok
  • Aeropress tonic - recept

    Aeropress Tonic | Recept

    18. júla 2017

    Pre aktívnych kávičkárov možno žiadna novinka, ale počuli ste už o nápoji menom Espresso tonic? Tento nápoj kombinuje 2 veľmi lahodné chute, a to čerstvú kávu espresso spolu s kvalitným tonicom. Existuje na desiatky rôznych receptov, ktoré sa venujú kombinácii týchto dvoch svetov. Ja som sa v tomto recepte rozhodol pripraviť alternatívnejšiu metódu za pomoci kávy, pripravenej pomocou metódy „Aeropress„. A poviem vám, výsledok chutí skvele :). Potrebné suroviny pre 3,5dcl pohár 1ks – limetky 18g – kvalitnej kávy (odroda arabica) 100g – kvalitného tonicu 8g – bazového sirupu Veľa ľadu Postup: 1 Z vybratého druhu kávy si pripravte čerstvú kávu cez aeropress. Čas pre blooming a vytláčanie nechám podľa vašej chuti a fantázie (Ja som pracoval s kávou od Coffeein.sk. Zvolte si stredné, až…

    Čitať článok
  • Vepřo knedlo zelo

    Pečené bravčové pliecko so sladko-kyslou kapustou | Recept

    4. apríla 2017

    Niekto by tento recept mohol nazvať aj vepřo, knedlo, zelo. Samozrejme podstata tohto receptu bola inšpirovaná u bratov čechov, ale ako to už u mojich receptov býva, tak vždy sa snažím inovovať a prinášať nový pohľad na všeobecne známe recepty. V čom je ale tento recept iný? Rozhodne v spôsobe prípravy a surovinách, ktoré som použil. Poviem vám, že takto pripravené mäsko je neskutočne šťavnaté, pekne sa rozpadajúce a ohromne chutné. Potrebné suroviny na 2 porcie 400-500g – prerasteného bravčového pliecka Plnotučná horčica Čerstvý tymián Morská soľ Mletá rasca Mleté čierne korenie 2PL bravčového sádla Sladko-kyslá kapusta 400g – nakladanej kyslej kapusty 3 PL – kryštálového cukru 1 PL – medu Morská soľ Postup: 1 Kedže mäsku to trvá vždy najdlhšie tak začneme najprv jeho…

    Čitať článok
  • Trojfarebný tatarák z lososa

    Trojfarebný tatarák z údeného lososa | Recept

    2. decembra 2016

    Trojfarebný tatarák z lososa. Nový recept, ktorý vznikol v mojej kuchyni v podstate náhodne. Poznáte to, občas dostanete zvláštne chute a tie dokážete „uhasiť“ jedine #DelikátnaVýzva spolu s bláznivým receptom. Trvalo mi niekoľko dní, kým som vymyslel tak chutné, ako bláznivé chute, ktoré sa dotýkajú viacerých svetov chutí. Nájdete v ňom sladkú, pikantnú, slanú a kyslú chuť zároveň. Kto neochutná… neuverí. 🙂 Potrebné suroviny na trojfarebný tatarák Tatarák z lososa 100g – údeného lososa 1ks – červenej cibule 1PL – extra panenského olivového oleja 1ČL – kremžskej horčice 1/2 – citróna Coleslaw s opekaným sezamom 2 hrčeky – bielej kapusty 1 hrček – červenej kapusty 1ks – veľkej sladkej mrkvy 1ks – jablka Golden Smith 2 kopcovité PL – Delikátnej tatárskej omáčky 2PL – extra…

    Čitať článok
  • Cheesecake jablkové ruže

    Cheesecake jablkové ruže | Video Recept

    23. novembra 2016

    Tento cheesecake recept považujte za predskokana do novo-vznikajúcej sérií video receptov :). Rozhodol som sa, že občas zabrdnem do video tvorby a prenesiem vás priamo do diania v mojej kuchyni. V zásobe mám ešte niekoľko receptov, takže ostaňte v spojení a sledujte novú kategóriu „Video Recepty“ A samozrejme budem rád, keď mi dáte feedback či sa vám takáto tvorba páči, alebo nie ;).

    Čitať článok
1 2 3 4 5 6 10