Pokiaľ radi zhrešíte poctivým domácim receptom na unikátny zákusok, tak tieto buchty sú rozhodne správnou voľbou. Nie som zrovna najväčší fanúšik kysnutých koláčov, ale občas ma premôže neskutočná chuť na niečo takéto. Parené buchty pozná asi každý, ale v dospeláckej kombinácii s domácou omáčkou šodó ide o neskutočne pôvadbný chuťový zážitok. Najmä pokiaľ máte radi víno a jeho chuťový prínos v gastronómii.
Špeciálne diéty - Recepty
Vyžaduje si váš jedálniček špeciálne diéty v podobe upravených receptov? Hľadáte inšpiráciu na bezlepkové, diabetické, vegánske, alebo vegetariánske jedlá? Ja zbožňujem aj raw! A preto si v tejto kategórii receptov nájdete kvalitky, ktoré stoja za vašu pozornosť. :)
-
Milujete rozmanité a nové chute v kuchyni? Potom recept, ktorý som naposledy zdokumentoval rozhodne bude pre vás zaujímavý. Využívam v ňom u nás veľmi bežnú surovinu v podobe paprík, v jej netypickom prevedení. U nás aktuálne veľmi obľúbená receptúra na rýchlu prípravu dobrej a najmä chutnej domácej polievky :). Potrebné suroviny 500g – sladkej červenej papriky 2ks – veľkých cibúľ 3ks – strúčikov cesnaku 500ml – silného zeleninového vývaru 200ml – šľahačkovej smotany 20g – masla Čerstvé chilli Čierny sezam Morská soľ Sušený, alebo čerstvý tymián Nahrubo namleté čierne korenie Olivový olej Postup: 1 Umyté a osušený papriky dajte piecť na plech vo vyhriatej rúre na 220°C. Nechajte piecť pokiaľ koža paprík nezačne černať. Tieto papriky vyberte spolu s plechom, dajte do sklenenej misky a…
-
Profiterolky, alebo miniveterníky svojou prípravou radím medzi tie náročnejšie. Sám som musel pripraviť 3 rôzne várky, aby som si otestoval niekoľko postupov a viacerých popravde nesprávnych receptov. Tento, je ale 100% overený a poviem vám, že profiterolky podľa neho pripravíte tak ľahúčko, že vás vaše návštevy budú ospevovať ako profesionálneho cukrára, alebo cukrárku :).
-
Verím, že s týmto receptom poteším najmä vyznávačov zdravých receptov. Po dlhšom čase opäť zverejňujem dezert, ktorý je rýchlý a zároveň aj zdravšou alternatívou oproti bežným sladkým receptom :). Tieto sušienky totiž neobsahujú ani štipku cukru a dokonca sú 100% bez múúúky.
-
Určite to poznáte. Jeseň a aspoň unás aktuálny prebytok jabĺk, ktoré nemáte kde uskladniť a preto sa vyslovene pýtajú do nejakého receptu. Približne nejak takto vznikol najnovší tematický recept. Je jablkový, sladký a plný jesenno-vianočných vôní. Čo viac si dopriať počas dlhých zimných dní. No nie? 🙂
-
Čo si budeme klamať. Fotka aktuálneho receptu na Creme brulee nie je najdokonalejšia. Za jej vznikom sa ale ukrýva trochu iný príbeh. Začal som totiž variť na novom mieste (rozumej: vo vlastnom byte), kde som si potreboval otestovať rozloženú techniku. A keďže ma tlačil čas, tak na stajlovačky a vypiplávačky nejak neostalo veľa priestoru. Verejne ale sľubujem, že pri ďalšej príležitosti fotku vylepším a zamením za novú. Nateraz ale pripájam vynikajúci a odskúšaný recept :).
-
Určite to poznáte, keď sa len tak prehrabávate v starších receptoch a narazíte na niečo, čo ste už dlhšie nerobili a neochutnali. Tento recept nie je výnimkou. Prvýkrát som túto polievku varil ešte minulý rok. A kedže je čas leta, tak som sa rozhodol dopísať práve tento recept na skvelú, sladkú a krémovú tekvicovú polievku, ktorá chutí skvelo aj za studena. A to je počas leta veľkou výhodou :). Potrebné suroviny na tekvicovú polievku 1,5kg – hokkaido tekvice 2ks – väčších zemiakov 2ks – väčšieho petržlenu 1ks – väčšej cibule 250ml – kyslej smotany Čerstvú mätu Extra panenský olivový olej Amaretto Morská soľ Na hrubo namleté čierne korenie Muškátový oriešok Mandle Recept na tekvicový muffin nájdete v predchádzajúcom recepte. Postup: 1 V hrnci si rozpláte…
-
Tento cheesecake recept považujte za predskokana do novo-vznikajúcej sérií video receptov :). Rozhodol som sa, že občas zabrdnem do video tvorby a prenesiem vás priamo do diania v mojej kuchyni. V zásobe mám ešte niekoľko receptov, takže ostaňte v spojení a sledujte novú kategóriu „Video Recepty“ A samozrejme budem rád, keď mi dáte feedback či sa vám takáto tvorba páči, alebo nie ;).
-
Cvikla, či repa je veľmi zdravá a najmä na pohľad lahodná surovina. Žiaľ jej využitie okrem „zaváranej“ klasiky je tak trochu menej neznáme. Ja som sa pár dní dozadu dostal k zaujímavému receptu na jej tak trochu atypickejšie využitie. Preto pokiaľ čakáte nejakú návštevu a neradi by ste ju hostili klasickými vlašákmi, tak skúste túto chviklovú variantu. Ideálne na čerstvej bruskete s lístkami tymiánu ;).
-
Budem ku vám úprimný. Tento recept vznikol aj vďaka tomu, že som v obchode našiel túto skvelú vec akou je špargľa v 50% zľave :). Dokonca v BIO kvalite. Tak teda keď budete mať vlastnú úrodu, alebo narazíte na kvalitné kusy a nebudete vedieť čo s ňou, odporúčam tento veľmi rýchli a na chuť výborný recept. Suroviny potrebné na šparglové rizoto 15 ks – veľkých šparglí 1 hrnček – arborio ryže 1 hrnček – sladkého hrášku 100 – 150g – parmezánu 0,5 l – silného zeleninového vývaru 0,15 l – ružového vína (výber a kvalitu podľa vlastných preferencií) 1 ks – veľkej cibule 4 ks – strúčikov cesnaku extra panenský olivový olej čerstvé maslo čierne korenie Morská soľ Postup: 1 Základ dobrý, všetko dobré. Preto…