• Crème brûlée

    Crème brûlée | Recept

    15. novembra 2017smoliak86

    Čo si budeme klamať. Fotka aktuálneho receptu na Creme brulee nie je najdokonalejšia. Za jej vznikom sa ale ukrýva trochu iný príbeh. Začal som totiž variť na novom mieste (rozumej: vo vlastnom byte), kde som si potreboval otestovať rozloženú techniku. A keďže ma tlačil čas, tak na stajlovačky a vypiplávačky nejak neostalo veľa priestoru. Verejne ale sľubujem, že pri ďalšej príležitosti fotku vylepším a zamením za novú. Nateraz ale pripájam vynikajúci a odskúšaný recept :).

    Čitať článok
  • Cheesecake jablkové ruže

    Cheesecake jablkové ruže | Video Recept

    23. novembra 2016smoliak86

    Tento cheesecake recept považujte za predskokana do novo-vznikajúcej sérií video receptov :). Rozhodol som sa, že občas zabrdnem do video tvorby a prenesiem vás priamo do diania v mojej kuchyni. V zásobe mám ešte niekoľko receptov, takže ostaňte v spojení a sledujte novú kategóriu „Video Recepty“ A samozrejme budem rád, keď mi dáte feedback či sa vám takáto tvorba páči, alebo nie ;).

    Čitať článok
  • Domáca vianočka

    Najlepšia domáca vianočka | Recept

    21. novembra 2016smoliak86

    Ak niekedy zatúžite po domácej vianočke, tak toto je ta správna cesta. Ide o vianočku, ktorá je mazľavá, sladká, plná mandlí a hlavne veľmi rýchla :). Vždy keď vidím tie „suché viarianty“ vianočiek v obchode, tak si spomeniem na tento recept.

    Čitať článok
  • Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé z belgickej čokolády | Recept

    5. júla 2016smoliak86

    Tekuté, horúce, sladké a chladné zároveň. Spoznávate? 🙂 Čokoládové soufflé, souffle, alebo suflé. Všetky názvy hovoria o jednom a tom istom recepte, ktorý poznajú hádam všetci čoko nadšenci. A ja vám spisujem v riadkoch nižšie, mnou overenú variantu na tento skvelý čokoládový dezert.

    Čitať článok
  • Mrkvový koláč

    Mrkvový koláč v karamelovom hniezde | Recept

    19. marca 2016smoliak86

    Keby som niekedy tento recept mal na jedálnom lístku vo svojom podniku, tak by ho najskôr sprevádzal takýto popis: Mrkvovo-brusnicový koláč s pomarančovým krémom, podávaný na karamelovom hniezde, sprevádzaný s veľkonočným vajíčkom z pravej belgickej horkéj čokolády v doprovode s karamelovou mrkvičkou.

    Čitať článok
  • Čokoládová torta

    Čokoládová torta s ovocím | Recept

    5. marca 2016smoliak86

    Máte neuveriteľnú chuť na čokoládový dezert, alebo tortu? Tak potom odporúčam túto ľahkú banánovo-čokoládovú variantu, ktorá poteší oslávencov, ale rovnako aj spríjemní pokojné chvíle pri kávičke ;). Môžet epokojne experimentovať, meniť ovocie a lekvár kombinovať podľa vlastnej chuti. Čokoláda totiž ide ku všetkému :).

    Čitať článok
  • Sladký banánový chleba

    Sladký banánový chleba | Recept

    27. februára 2016smoliak86

    Čo by to boli rodinné víkendy bez občasných nerestí v podobe koláča. My sme si prednedávnom dopriali zdravú variantu neresti. Mali sme doma zopár prezretých banánov, tak mi napadlo pripraviť mojim najbližším tento rýchly banánový chleba. Veď skúste sami a uvidíte, či zmizne u vás rovnako rýchlo, ako tomu bolo u nás :).

    Čitať článok
  • Linecké koláče

    Linecké koláče | Recept

    21. decembra 2015smoliak86

    Linecké cesto je jedno z najtradičnejších vianočných pečív vôbec. Existuje mnoho verzií, ale ja verím tejto, ktorá nahrádza rastlinné tuky pravým čerstvým maslom. Sušienky tým získajú nenahraditeľné chuť a vydržia oveľa dlhšie svieže a čerstvé.

    Čitať článok
  • Slivková crostata

    Slivková crostata so slaným karamelom | Recept

    11. septembra 2015smoliak86

    Veď to poznáte, jeseň sa blíži, záhradky produkujú posledné svoje plody a začína zaváracia časť roka. My sme ako jedno z posledných ovocí zavárali slivky a tak mi napadlo priniesť aj v tomto slivkovom duchu nový recept, ktorý je rýchly, chutný a to najdôležitejšie sladký a slaný zároveň. 🙂

    Čitať článok
  • Medovníky recept

    Orechové medovníky | Recept

    11. septembra 2015smoliak86

    Čias vianoc, ale aj obyčajného maškrtenia. Presne na toto môžu slúžiť sladučké a mäkké medovníky, ktorých recept mám „zdedený“ od mojej starej mamy a ktorý som časom o trošku vylepšil napríklad o špaldovú múku, aby medovníky získali ešte viac „jemnej chuti“. Pokiaľ hľadáte zaručený recept, že vaše medovníky ostanú mäkké aj niekoľko týždňov, tak ste na správnom mieste. Človeku nemôže byť väčšou radosťou, keď sa môže podeliť o dedičstvo, ktoré rokmi nestratilo na hodnote. 🙂

    Čitať článok
1 2 3 4