Sladký banánový chleba | Recept

Čo by to boli rodinné víkendy bez občasných nerestí v podobe koláča. My sme si prednedávnom dopriali zdravú variantu neresti. Mali sme doma zopár prezretých banánov, tak mi napadlo pripraviť mojim najbližším tento rýchly banánový chleba. Veď skúste sami a uvidíte, či zmizne u vás rovnako rýchlo, ako tomu bolo u nás :).
Suroviny potrebné na banánový chleba
- 2ks – banánov
- 2 hrnčeky – hladkej múky
- 1 hrnček – trstinového cukru
- 1/4 hrnčeka – smotany na šľahanie
- 1/2 hrnčeka – rozpusteného masla
- 1/2 hrnčeka – nasekaných vlašských orechov
- 2ks – vajec
- 1 PL – Medu
- 1 ČL – kypriaceho prášku
- 1/2 ČL – mletej škorice
- 1/2 ČL – mletého kardamónu
- 1/4 ČL – morskej soli
1 Predhrejte si rúru na 180°C. V jednej miske si zmiešajte suché suroviny. V ďalšej miske si premiešajte s mixérom mokré suroviny, ktoré potom rozmiešajte so suchými surovinami. Mne na to stačila obyčajná varecha, tak verím, že bude aj vám :).
2 Nádobu, v ktorej sa rozhodnete tento koláč piecť poriadne vymastite maslom a posypte trochou polohrubej múky, aby ste mali istotu, že sa chleba neprilepí na steny nádoby.
3 Takto vytvorené cesto prelejte do nádoby (cesto je riadne tuhé a tak trochu hrudkovo-mazlavé, nebojte, všetko je s ním v poriadku) a pečte presne 55 min. bez zbytočného otvárania rúry, aby vám náhodou cesto nepadlo.
Wuoláá 🙂 Chleba je hotový.
Tajný tip: Pred podávaním odporúčam tento chleba zohriať a podávať ho teplý spolu so šľahačkou. Pre fajnšmektrov kľudne posypte ešte ďalšou dávkou orechov.
Nech vám chutí!
Váš @Smoliak.