Talianska focaccia so sušenými rajčinami | Recept

Potrebné suroviny
- 500g – hladkej špaldovej múky
- 1 balíček – sušeného droždia
- 1ČL – morskej soli
- 1ČL – trstinového cukru
- 350 ml – vlažnej vody
- 4PL – extra panenského olivového oleja
- Olivy
- Súšené paradajky
- Čerstvá bazalka
- Mleté čierne korenie
Postup:
1 Z droždia, vody, cukru a soli si pripravte kvások. Medzičasom preosejte múku, pridajte kvások, olej a premiešajte. Vytvoríte tak vlhké a trochu lepivé cesto. Miešajte aspoň 10 min., aby cestalo získalo správnu textúru. Vytvorené cesto prikryte a nechajte odpočívať aspoň 1 hodinu.
2 Vykysnuté cesto vyklopte na plech a olejovými rukami cesto roztlačte, vložte naň olivy, sušené rajčiny a poolejované bylinky (aby nezhoreli počas pečenia). Takto vytovrenú focacciu nechajte nakysnúť ešte cca 30 minút. Focacciu pečte pri 200°C približne 25 minút. Po dopečení ju ešte portrite olejom, aby vám zbytočne rýchlo nevyschla.
Tajný tip: Pred pečením focacciu pokropte olejom a prípadne dosoľte. A určite nezabudnite dokoreniť! Na ozdobenie pridajte zopár čerstvých lístkov bazalky. A samozrejme, najlepšie chutí s dobrým pohárom vína ;).
Nech vám chutí!
Váš @Smoliak.