Talianska focaccia so sušenými rajčinami | Recept

10. júla 2018greativity
Talianska focaccia so sušenými rajčinami | Recept
Taliansko a ich recepty pre mňa osobne znamenajú všetko. Keď sa povie Taliansko, tak v prvom momente si spomeniem na ich úžasné jedlá a okrem pizze aj na Focacciu, ktorá ma nesmierne očarila približne 5 rokov dozadu pri prvej návšteve Milána. Odvtedy si ju doma pripravujem vždy, keď máme chuť na rýchle a chutné jedlo, alebo prípadne keď očakávame návštevu. Ako to máte vy?

 

Potrebné suroviny

  • 500g – hladkej špaldovej múky
  • 1 balíček – sušeného droždia
  • 1ČL – morskej soli
  • 1ČL – trstinového cukru
  • 350 ml – vlažnej vody
  • 4PL – extra panenského olivového oleja
  • Olivy
  • Súšené paradajky
  • Čerstvá bazalka
  • Mleté čierne korenie

 
Postup:

1 Z droždia, vody, cukru a soli si pripravte kvások. Medzičasom preosejte múku, pridajte kvások, olej a premiešajte. Vytvoríte tak vlhké a trochu lepivé cesto. Miešajte aspoň 10 min., aby cestalo získalo správnu textúru. Vytvorené cesto prikryte a nechajte odpočívať aspoň 1 hodinu.

2 Vykysnuté cesto vyklopte na plech a olejovými rukami cesto roztlačte, vložte naň olivy, sušené rajčiny a poolejované bylinky (aby nezhoreli počas pečenia). Takto vytovrenú focacciu nechajte nakysnúť ešte cca 30 minút. Focacciu pečte pri 200°C približne 25 minút. Po dopečení ju ešte portrite olejom, aby vám zbytočne rýchlo nevyschla.

Tajný tip: Pred pečením focacciu pokropte olejom a prípadne dosoľte. A určite nezabudnite dokoreniť! Na ozdobenie pridajte zopár čerstvých lístkov bazalky. A samozrejme, najlepšie chutí s dobrým pohárom vína ;).

Nech vám chutí!
Váš @Smoliak.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok