Tvarohová nátierka z čiernej reďkovky a mrkvy
Čiernu reďkovku aspoň v mojom okolí nepovažujem za nejaký unikátny úkaz. Napriek tomu sa jej až teraz podarilo presadiť a dostať sa do môjho receptu. Po veľmi rýchlom nákupe na miestnom trhu a bez vopred plánovaného nákupu čerstvo odtrhnutej reďkovky zo záhradky, hneď sme u nás doma začali premýšľať čo z nej pripraviť.
Napadali nám viaceré varianty na recepty, ale napokon hlad to rozhodol za nás. Pustili sme sa preto to výroby rýchlej a chutnej pomazánky, ktorá sa skladá z pár nenápadných surovín, ktoré po vzájomnom premiešaní vytvoria skvelú chuť na čerstvom podávanom chlebíku. Tvarohová nátierka ktorá vznikla napokon ostala hotová len pár minút, lebo sa po nej veľmi rýchlo zaprášilo.
Suroviny potrebné na pomazánku
- 2ks – čiernej reďkovky
- 3 strúčiky – cesnaku
- 1ks – veľkej sladkej mrkvy
- 1ks – bieleho jogurtu
- 200g – hrudkovitého tvarohu
- čierne mleté korenie
- 1PL – extra panenského olivového oleja
- 2ČL – medu
- morská soľ
Postup:
1 Reďkovku si očistite, postrúhajte a mierne zasoľte. Nechajte ju chvíľu odstáť, aby pustila šťavu, ktorú následne odlejte. Pridajte rovnako nastrúhanú mrkvu, pretlačený cesnak a dobre premiešajte. Do tohto základu pridajte všetky ostatné suroviny a po aspoň 30 min. zachladení môžete veselo podávať :). Tak jednoduché a tak skvelé!
Tajný tip: Keď máte radi bylinky, tak veľmi dobrá je táto nátierka aj s trochou petržlenovej vňate, alebo pažitky.
Dobrú chuť 🙂 Váš @Smoliak