Vegetariánsky cuketový guláš | Recept
A verte, že pridaním údenej mletej papriky, nespoznáte rozdiel v jeho chuti :).
Vegánsky, alebo vegetariánsky cuketový guláš?
Áno verzia tohto gulášu je vhodná pre všetkých vegánov a vetariánov. V recepte totiž nie sú použité žiadne živočísne tuky. A aj napriek tomu chutí famózne, čoho dôkazom sú aj pozitívne ohlasy od rodinných príslušníkov, ktorí po zistení, že neobsahuje mäso, ho aj napriek tomu vychválili a pýtali si recept na jeho prípravu. A tomu hovorím naozaj úspech, kedže ide o príslušníkov z rodu mäsožravcov :D.
Suroviny potrebné na cuketový guláš
- 1 ks – menšej cukety
- 3 ks – veľkých zemiakov
- 5 ks – strúčikov cesnaku
- 3 ks – veľkej paradajky
- 3 ks – cibule
- 1 ks – čili papričky
- 1/2 ČL – čierneho mletého korenia
- 1 PL – údenej červenej papriky
- Štipka estragonu
- Morská soľ
- Extra panenský olivový olej
1 V hrnci si opražte do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľku na olivovom oleji. Pridajte ku nej pretlačené strúčiky cesnaku a údenú mletú papriku. Po pridaní papriky zmes veľmi rýchlo opražte a dajte dole z ohna, aby vám nezhorkla.
2 Podlejte trochou vody (približne 3 dcl), pridajte ostatné koreniny, soľ a na kocky nakrájané zemiaky a paradajku.
3 Guláš zakryte a nechajte variť. Keď budete mať takmer uvarené, tak do gulášu pridajte nakrájanú cuketu, ochutnajte, dochuťte, pridajte majoránku, prípadne vodu a dovarte.
Tip: Odporúčam podávať s čerstvým chlebíkom.
Nech vám chutí!
Váš @smoliak 🙂