Vegetariánsky cuketový guláš | Recept

21. augusta 2015
Vegetariánsky cuketový guláš | Recept
Cukety, tekvice a iné dobroty zo záhrady. Toto je to pravé obdobie, keď sa každý jeden z nás môže dosýtosti vyblázniť na úrode, ktorú nám prinášajú naše záhradky. Kedže ako často hovoriem: „Som latentný vegetarián“, tak som si pre vás pripravil túto vynikajúcu verziu „bezmäsitého gulášu“.

A verte, že pridaním údenej mletej papriky, nespoznáte rozdiel v jeho chuti :).

Vegánsky, alebo vegetariánsky cuketový guláš?

Áno verzia tohto gulášu je vhodná pre všetkých vegánov a vetariánov. V recepte totiž nie sú použité žiadne živočísne tuky. A aj napriek tomu chutí famózne, čoho dôkazom sú aj pozitívne ohlasy od rodinných príslušníkov, ktorí po zistení, že neobsahuje mäso, ho aj napriek tomu vychválili a pýtali si recept na jeho prípravu. A tomu hovorím naozaj úspech, kedže ide o príslušníkov z rodu mäsožravcov :D.

Suroviny potrebné na cuketový guláš

  • 1 ks – menšej cukety
  • 3 ks – veľkých zemiakov
  • 5 ks – strúčikov cesnaku
  • 3 ks – veľkej paradajky
  • 3 ks – cibule
  • 1 ks – čili papričky
  • 1/2 ČL – čierneho mletého korenia
  • 1 PL – údenej červenej papriky
  • Štipka estragonu
  • Morská soľ
  • Extra panenský olivový olej

Postup:

1 V hrnci si opražte do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľku na olivovom oleji. Pridajte ku nej pretlačené strúčiky cesnaku a údenú mletú papriku. Po pridaní papriky zmes veľmi rýchlo opražte a dajte dole z ohna, aby vám nezhorkla.

2 Podlejte trochou vody (približne 3 dcl), pridajte ostatné koreniny, soľ a na kocky nakrájané zemiaky a paradajku.

3 Guláš zakryte a nechajte variť. Keď budete mať takmer uvarené, tak do gulášu pridajte nakrájanú cuketu, ochutnajte, dochuťte, pridajte majoránku, prípadne vodu a dovarte.

Tip: Odporúčam podávať s čerstvým chlebíkom.

Nech vám chutí!
Váš @smoliak 🙂

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok