Vyhajpované Guacamole fusilli | Recept
Ako som už spomínal v druhom článku, rozhodol som sa fotiť moje recepty netradičnou formou. Budú totiž maximálne bezfarebné, teda vlastne čiernobiele ;).
Hneď prvým receptom, ktorý dostal tú česť je tento vymakaný recept na Guacamole omáčku, ktorá sa maximálne ľúbi s Fusilli, ale aj ostatnými talianskymi cestovinami.
Suroviny: na Guacamole
- 300 g – Fusilli (alebo iné cestoviny)
- 200g – Cherry rajčín
- 1 ks – Veľké avokádo
- 1 ks – Červenej cibule (alebo 2 šalotky)
- 2 strúčiky – cesnaku
- 50g – syru cheddar
- Med
- Tymián
- Olivový olej
- Ružová soľ
- Morská soľ
1Dáme zovrieť vodu s ideálne morskou soľou.
2Rozpálime si olivový olej na panvici a do hneda opečieme cibuľku a cesnak. Túto vďačnú kombináciu doplníme o 1-2 PL medu a skaramelizujeme.
3Pridáme nakrájané rajčiny (občas zvyknem pridať aj zopár sušených). V prípade, že rajčiny obsahujú menej vody, ako potrebujeme, tak dolejeme trochu vody z cestovín. Na toto ale pozor, nech sa vám nestane, že budete mať presolenú výslednú omáčku.
4Keď sa nám rajčiny sparia, tak potom do nich pridáme roztlačené avokádo a privedieme do varu.
5Zliate cestoviny pridáme do panvice s Guacamole dipom a podržíme chvíľku na ohni, aby sa spojili všetky chute.
6Tesne pred podávaním postrúhame na výsledné skvelé jedlo Cheddar. (Lepší druh syra som pre túto kombináciu zatiaľ nenašiel, ale rád sa nechám inšpirovať)
Pokiaľ sa rozhodnete tento jednoduchý, rýchlý, no najmä skvelý recept uvariť, tak sa poteším, ak mi zašlete vaše výtvory na: smoliak@smoliak.sk
Dobrú chuť priatelia!
@Smoliak
1 Komentáre
FoodHack: Ako si trojnásobne zjednodušiť prácu s avokádom
1. júna 2018 at 19:59
[…] kuchyniach. Preto tipujem, že určite poznáte azda najznámejší recept z tejto plodiny „Guacamole„. Nech už avokádo používate pri akomkoľvek jedle, nezabúdajte, že aj pri jeho […]