Zapekaný údený granadír so sladkými zemiakmi | Recept

Vždy som si hovoril, že raz príde deň, keď vypushujem nejaký typický slovenský recept do iných rozmerov. V tomto prípade sa dá povedať, že som blízko k dokonalému update-u. Máte radi Granadír lomeno Granatírsky pochod lomeno Granatiersky pochod? Pokiaľ hej, tak skúste túto novú obdobu, na ktorú som prišiel ja sám :).
Potrebné suroviny na údený granadír
- 200g – sladkých zemiakov
- 200g – cestovín
- 2ks – veľkých cibúľ
- Sladkú mletú papriku
- Údenú mletú papriku
- Extra panenský olivový olej
- Morská soľ
Bonus: Kvalitný syr (Cheddar, parmezán,…)
1 Úplne na začiatok si dajte uvariť zemaky v šupke do takej 3/4, aby sa príliš nerozvarili. Medzičasom môžete dať variť aj cestoviny, ktoré by mali byť pripravené Aldente. Keď sú zemiaky dovarené, tak ich ošúpte a nakrájajte na drobné kúsky.
2 Pokiaľ sa vám cestoviny varia, tak si nakrájajte cibuľku, ktorú osmažte na olivovom oleji do zlatova. K pripravenej cibuľke pridajte sladkú mletú papriku podľa chuti + 1 ČL údenej papriky. Stiahnite z ohňa a pridajte zemiaky, ktoré by ste mali dosoliť, aby granadír nebol málo slaný.
3 Takto pripravené zemiaky s cibuľkou a paprikou zmiešajte s hotovými cestovinami a vyskladajte na vymastený plech, ktorý dajte na 10-15min. zapiecť do rúry na 180°C.
4 Po vybratí z rúry posypte postrúhaným syrom a nechajte ho trochu roztiecť.
A to je všetko priatelia 🙂
Tip: Ja si okrem klasických kyslých uhoriek pripravujem do chrumkava orestovnaú cibuľku, ktorú stačí nakrájať na koliečka, namočiť do hladkej múky a restovať do zlatova.
Nech vám chutí! 🙂
Váš @Smoliak