• Bao Buns s pulled porkom a nakladanou zeleninou

    Bao Buns s fermentovanou zeleninou | Food podujatie a Recept

    5. októbra 2018Smoliak

    V malých náznakoch som nedávno na mojom – Smoliak Instagramovom profile informoval o prípravách na pečenie voňavého Pulledpork v spojení s Bao buns. A ako už teraz zistíte, nebolo to úplne náhodou. Tridsiateho októbra som sa totiž zúčastnil jednej skvelej akcie pomenovanej „Nedeľný Brunch u Brančiho“, v ešte lepšej kaviarni City Cafe v meste Šaľa (áno, v mojom rodisku).     View this post on Instagram   A čo si ty dnes urobil/a pre svoj obed? 💪 Tento kúsok ma vyhnal ráno o 5:15 z postele. 😊 . . #pulledpork #pork #meat #dish #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodblogfeed #weekend #cook #chef #bbq #recipe #sauce #instafood #foodstagram #foodgasm #dark #delicious #foodfluffer A post shared by SmoliakFood (@smoliak) on Sep 28, 2018 at 11:59pm PDT Bol…

    Čitať článok
  • Čokofestival Nitra

    Čokofest 2015: Prišiel som, videl som, ochutnal som

    28. apríla 2015

    Víkend, slnko a čokoláda. Trojkombinácia, ktorá ma sprevádzala celú poslednú sobotu. Trvalo mi to síce dlhšie, ale po viac ako roku sa mi podarilo dostať na vytúženú akciu Čokofest, ktorá sa každoročne odohráva v Nitre.

    Čitať článok
  • Umenie vychutnávať

    Umenie vychutnávať a nielen jedlo

    1. júla 2013

    Rob to, čo ťa baví. Možno ste to netušuli, ale mňa neskutočne baví variť, piecť a zahŕňať týmto „umením“ ľudí v mojom okolí. Rodina, kamaráti a kolegovia by vedeli rozprávať :). Tak ako ma baví kreovať v kuchyni, rovnako rád píšem aj tento blog. Preto som sa rozhodol smerovanie môjho pieskoviska opäť trochu poupraviť a venovať sa aj téme „Gastro“. Nebojte sa, nebudem tu zverejňovať chutné recepty na pieskové koláčiky :). Skôr sa zameriam na podujatia z oblasti kulinárstva, ktoré si zaslúžia zmienku u mňa na blogu. 17. júna som to teda testol prvýkrát a hneď „naostro“, počas akcie pivovaru Pilsner Umenievychutnávať.sk. Nevedno do čoho idem, som sa naraz ocitol medzi viacerými SK food blogermi a spoločne sme čerpali inšpiráciu od charizmatického šéfkuchára Ondřeja Slaninu.…

    Čitať článok