• Talianska focaccia

    Talianska focaccia so sušenými rajčinami | Recept

    10. júla 2018greativity

    Taliansko a ich recepty pre mňa osobne znamenajú všetko. Keď sa povie Taliansko, tak v prvom momente si spomeniem na ich úžasné jedlá a okrem pizze aj na Focacciu, ktorá ma nesmierne očarila približne 5 rokov dozadu pri prvej návšteve Milána. Odvtedy si ju doma pripravujem vždy, keď máme chuť na rýchle a chutné jedlo, alebo prípadne keď očakávame návštevu. Ako to máte vy?   Potrebné suroviny 500g – hladkej špaldovej múky 1 balíček – sušeného droždia 1ČL – morskej soli 1ČL – trstinového cukru 350 ml – vlažnej vody 4PL – extra panenského olivového oleja Olivy Súšené paradajky Čerstvá bazalka Mleté čierne korenie   Postup: 1 Z droždia, vody, cukru a soli si pripravte kvások. Medzičasom preosejte múku, pridajte kvások, olej a premiešajte. Vytvoríte…

    Čitať článok
  • Ovsené sušienky bez múky

    Banánové ovsené sušienky bez múky | Recept

    21. decembra 2017smoliak86

    Verím, že s týmto receptom poteším najmä vyznávačov zdravých receptov. Po dlhšom čase opäť zverejňujem dezert, ktorý je rýchlý a zároveň aj zdravšou alternatívou oproti bežným sladkým receptom :). Tieto sušienky totiž neobsahujú ani štipku cukru a dokonca sú 100% bez múúúky.

    Čitať článok
  • Jablkový koláč s maslovou sušienkou

    Vianočný jablkový koláč so slaným korpusom | Recept

    18. decembra 2017smoliak86

    Určite to poznáte. Jeseň a aspoň unás aktuálny prebytok jabĺk, ktoré nemáte kde uskladniť a preto sa vyslovene pýtajú do nejakého receptu. Približne nejak takto vznikol najnovší tematický recept. Je jablkový, sladký a plný jesenno-vianočných vôní. Čo viac si dopriať počas dlhých zimných dní. No nie? 🙂

    Čitať článok
  • Pesto z medvedieho cesnaku

    Najlepšie pesto z medvedieho cesnaku | Recept

    23. apríla 2016smoliak86

    Je pravdou, že od tvorby tohto článku ubehli hádam aj 3 týždne, ale nič to nemení na fakte, že vám chcem prezradiť môj obľúbený recept na pesto z medvedieho cesnaku. Ani neviem ako, ale počas jednej prechádzky z priateľkou sme narazili na kráľovstvo cesnakové ako máte možnosť vidieť na fotke hore. 🙂 Pri tomto pohľade mi začali v hlave behať myšlienky o spracovaní tohto prírodného liečiteľa. Mnohé listy mám zamrazené, sušenie sa žiaľ nevydarilo, ale naopak som dokázal vylepšiť moje obľúbené pesto a jeho recept vám spisujem nižšie. Potrebné suroviny: 10-15 ks – veľkých listov medvedieho cesnaku 50g – vlašských orechov 120 ml – extrapenenského olivového oleja 1 – malá čili paprička 1/2 – citrónovej šťavy štipka morskej soli Postup: 1 Vlašské orechy si opečte…

    Čitať článok
  • Údený granadír

    Zapekaný údený granadír so sladkými zemiakmi | Recept

    19. januára 2016smoliak86

    Vždy som si hovoril, že raz príde deň, keď vypushujem nejaký typický slovenský recept do iných rozmerov. V tomto prípade sa dá povedať, že som blízko k dokonalému update-u. Máte radi Granadír lomeno Granatírsky pochod lomeno Granatiersky pochod? Pokiaľ hej, tak skúste túto novú obdobu, na ktorú som prišiel ja sám :). Potrebné suroviny na údený granadír 200g – sladkých zemiakov 200g – cestovín 2ks – veľkých cibúľ Sladkú mletú papriku Údenú mletú papriku Extra panenský olivový olej Morská soľ Bonus: Kvalitný syr (Cheddar, parmezán,…) Postup: 1 Úplne na začiatok si dajte uvariť zemaky v šupke do takej 3/4, aby sa príliš nerozvarili. Medzičasom môžete dať variť aj cestoviny, ktoré by mali byť pripravené Aldente. Keď sú zemiaky dovarené, tak ich ošúpte a nakrájajte na…

    Čitať článok
  • Vegetariánsky cuketový guláš | Recept

    21. augusta 2015smoliak86

    Cukety, tekvice a iné dobroty zo záhrady. Toto je to pravé obdobie, keď sa každý jeden z nás môže dosýtosti vyblázniť na úrode, ktorú nám prinášajú naše záhradky. Kedže ako často hovoriem: „Som latentný vegetarián“, tak som si pre vás pripravil túto vynikajúcu verziu „bezmäsitého gulášu“.

    Čitať článok
  • Grilovaná pomarančová limonáda

    Grilovaná pomarančová limonáda | Recept

    15. augusta 2015smoliak86

    K letu jednoznačne patrí osviežujúce ovocie a voda v ktorej sa človek môže vykúpať. Ja som si v týchto dňoch povedal, že prinesiem opäť nejaký vlastný recept na ovocnú tématiku. Veď čo môže byť viac Fresh ako pomarančová limonáda a ešte k tomu grilovaná. 🙂 Túto verziu by som nazval hitom môjho leta. Máte svoju obľúbenú osviežujúcu variantu? Potrebné suroviny na limonádu: 1 kg – pomarančov 3 PL – trstinového cukru 0,5 l – studenej vody 2 dcl – bieleho rumu Veľa ľadu Postup: 1 Polovicu pomarančov si nakrájajte na cca 1 cm krúžky a obe strany ponorte do trstinového cukru. Rozpálte si panvicu, prípadne gril s uhlím a ugrilujte tieto pomaranče až do momentu pokiaľ cukor neskaramelizuje. 2 Vytlačte si zvyšné pomaranče do nádoby…

    Čitať článok
  • Ovocné Smoothie

    Ovocné Smoothie | Recept

    27. júla 2015smoliak86

    Po poslednom recepte na domácu zmrzlinu, som tak trochu premýšlal, že ktorý z obľubených receptov by som vám priniesol najbližšie. Toto rozhodnutie mi tak trochu uľahčilo znovuobjavenie domáceho pomocníka na smoothie, ktorého som získal cez jednu z atraktívnych zliav na zľavovom portáli. Vybral som si preto pre vás 2 moje najobľúbenejšie varianty do týchto letných dní. Ingrediencie na smoothie: Banánovo-jahodové smoothie s kokosovým mliekom 2 ks – prezretých banánov 200 ml – kokosového mlieka 200g – čerstvých, alebo mrazených jahôd Banánové smoothie 2 ks – prezretých banánov 200 ml – vanilkového jogurtu (alebo obyčajný) 10 ks – kociek ľadu Postup prípravy: 1 Príprava je viac ako jednoduchá, pretože stačí v oboch receptoch všetko jednoducho rozmixovať :). Tento typ receptu radím do ultra rýchlej kuchyne s úžasným chuťovým efektom.…

    Čitať článok
  • Domáca zmrzlina

    Domáca zmrzlina | Recept

    17. júla 2015smoliak86

    Neexistuje azda obľúbenejšia pochúťka počas únavných letných dní, akou je ovocná zmrzlina. Ja som si tentokrát pre vás pripravil jeden chutný, zdravý a rozhodne rýchly recept na prípravu vlastnej zmrzliny. Je krajší o to viac, že na jeho prípravu vám postačia 4 jednoduché a ľahko dostupné suroviny. 🙂 Suroviny potrebné na zmrzlinu: 400 g – bieleho bio jogurtu 200 g – mrazeného ovocia 2 PL – medu 1 PL – lístkov čerstvej mäty Postup prípravy: 1 Jogurt si pred samotnou prípravou hoďte na 20 min. do mrazničky. 2 Jogurt spolu s mrazeným ovocím hoďte do mixéru (prípadne použite ponorný) a spolu rozmixujte. Ku koncu pridajte med spolu s mätou a opäť rozmixujte. Tradáá a zmrzlina je hotová. 🙂 Nech vám chutí 🙂 ! Váš @Smoliak

    Čitať článok
  • Čokoládové brownie

    Čokoládové brownie s pekanovými orechmi | Recept

    21. februára 2015smoliak86

    Týmto receptom rozhodne poteším čokoholikov a tak trochu provokujem ľudí v aktívnej diete. Brownie, alebo dezert nabitý skvelými vecami. Tí, ktorí ho už niekedy v živote pripravovali, tak my dajú určite za pravdu, že jeho ideálny výsledok je občas ťažko dosiahnuteľný.

    Čitať článok
1 2