Pokiaľ si zadáte do googlu „mäkké medovníky“, tak sa vám najčastejšie objavia rady ako jablko spolu mikroténovým sáčkom. Pevne dúfam, že týmto „vychytávkam“ neveríte rovnako ako ja. Jablko a sáčky sú síce super vec, ale určite nie v tejto kombinácii s medovníkmi. Trvalo to síce niekoľko rokov (naštastie nie mojich), aby moja starká vychytala kumšt pri skladovaní medovníkov. V recepte, ktorý som vydal súčasne s týmto návodom, spomínam, že dosiahnuť dlhodobo mäkké medovníky, je s receptom len 50% úspech. Zvyšných 50% sa ukrýva v správnom skladovaní. Čo teda najlepšie prospieva medovníkom? 3 jednoduché zásady 1 Medovníky skladujte vždy a len a len na chladnom a tmavom (ideálne aj vlhkom) mieste. Počas zimných mesiacov na to najlepšie slúži balkón, alebo terasa. 2 Ukladajte ich ideálne do…
FoodHack
FoodHack? Jednodcuho rady a tipy, ktoré vám ukážu ako si ušetriť čas a celkovo ako si uľahčiť prácu v kuchyni. žiadna z týchto gastro rád by určite nemala ostať bez povšimnutia aj u vás :).
-
Avokádo sa čoraz vo väčšom počte dostáva priestor v slovenských kuchyniach. Preto tipujem, že určite poznáte azda najznámejší recept z tejto plodiny „Guacamole„. Nech už avokádo používate pri akomkoľvek jedle, nezabúdajte, že aj pri jeho spracovaní si môžete ušetriť kopec času. Na dôkaz som si pre vás pripravil 3 rýchle tipy: Chceli by ste si kúpiť avokádo v obchode, ale stále narážate len na jeho nedozretých bratov a sestry? Rozmýšľate, či sa dá vybrať kôstka takým spôsobom, aby ste nezašpinili celú kuchynskú linku? Túžite zistiť ako ho vydlabať čo najrýchlejšie? Na tieto otázky vám odpoviem v druhej časti FoodHackov a to opäť videom.
-
Určite poznáte tie chvíle, keď potrebujete očistiť väčšie množstvo vajíčok uvarených na tvrdo. U mňa tento moment nastáva napríklad v momentoch, keď pripravujem jednu z mojich obľúbených pomazánok. Naštastie som objavil jeden veľmi rýchly spôsob, ako tieto vajíčka natvrdo očistiť za pár sekúnd. Preto som pre vás natočil 30 sek. video, ktoré vám túto nemilú činnosť v kuchyni uľahčí. 🙂 Poznáte nejaké ďalšie zaujímavé zlepšováky do kuchyne?