Krémová polievka z pečených paprík

21. januára 2018greativity
Krémová polievka z pečených paprík

Prep time: 30 minuty

Cook time: 30 minuty

Serves: 4

Milujete rozmanité a nové chute v kuchyni? Potom recept, ktorý som naposledy zdokumentoval rozhodne bude pre vás zaujímavý. Využívam v ňom u nás veľmi bežnú surovinu v podobe paprík, v jej netypickom prevedení. U nás aktuálne veľmi obľúbená receptúra na rýchlu prípravu dobrej a najmä chutnej domácej polievky :).

Krémová polievka z pečených paprík?

Pre niekoho možno odvážná kombinácia, ale poviem vám, že výsledok je viac ako prekvapivý. Chuť je lahodná, mierne nasladlá a pokiaľ máte radi chilli, tak aj zaujímavo pikantná. Pre ozvláštnenie, zvyknem občas použiť aj kokosové mlieko, ktoré túto polievku na chuti vyzdvihne ešte viac.

Vytačiť recept

Polievka z pečených paprík

  • Čas prípravy: 30 minuty
  • Dĺžka varenia: 30 minuty
  • Celkový čas: 1 hodina
  • Počet porcií: 4

Potrebné suroviny na polievku

  • 500 g sladkej červenej papriky
  • 2 ks veľkých cibúľ
  • 3 ks strúčikov cesnaku
  • 500 ml silného zeleninového vývaru
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 20 g masla
  • Čerstvé chilli
  • Čierny sezam
  • Morská soľ
  • Sušený, alebo čerstvý tymián
  • Nahrubo namleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup

  • 1)

    Umyté a osušený papriky dajte piecť na plech vo vyhriatej rúre na 220°C. Nechajte piecť pokiaľ koža paprík nezačne černať. Tieto papriky vyberte spolu s plechom, dajte do sklenenej misky a zakryté nechajte spariť min. 5 minút.

  • 2)

    Medzičasom si na rozhorúčenom oleji a masle orestujte v hrnci cibuľku spolu s cesnakom, tymiánom a nadrobno nakrájaným čerstvým chilli. Takto pripravený základ podlejte vývarom a nechajte prevrieť. Sparené papriky zbavte šupky a jadierok. Prihoďte ich do zohriatej zmesy, rozmixujte, pridajte soľ, korenie a nechajte ešte raz prevariť. Po prevarením dolejte šľahačku, dobre zamiešajte a nechajte posledný krát zovrieť. Polievku môžete potom rovno podávať.

Tajný tip:

Tesne pred podávaním si na merne zohriatej panvici nachvíľu orestujte čierny (alebo aj klasický biely) sezam, s ktorým posypte nazdobenú polievku v miskách. Sezam totiž pekne zvýrazní príjemnú sladko-pikantnú chuť polievky.

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Novší Recept