Ovocné tiramisu z mascarpone | Recept

8. februára 2015
Ovocné tiramisu z mascarpone | Recept

Tentokrát som si pre vás pripravil tradičný recept (tiramisu) v netradičnej podobe. Pôvod tohto receptu je zložením požiadavky mojej priateľky, ktorá nemusí dezerty s príchuťou kávy a „recyklácie“ surovnín, ktoré som v tomto čase mal doma. Veď to pozáte, tie najlepšie veci vznikajú náhodne a najmä vtedy keď ich nečakáte. A presne takto vznikla aj táto chutná ovocná verzia. Odporúčam najmä ľuďom, ktorí majú radi sladké a najmä rýchle fajnotky. Inak, ruku na srdce, kto z vás pozná históriu, ktorá sa ukrýva za týmto dezertom? 🙂

Potrebné suroviny na Tiramisu:

  • 250 g – Mascarpone
  • 12 ks – Dlhých talianskych piškót
  • 1 ks – Bio vajce
  • 30 g – Mletých mandlí
  • 100 g – Lesného ovocia
  • 50 g – 70% belgickej čokolády
  • 2 dcl – Vody
  • 4 PL – Medu
  • 2 PL – Bieleho rumu

Postup prípravy:

1Zmiešajte si biely rum, vodu, lesné ovocie a 1 PL medu.

2Mascarpone zas dáme dokopy so žĺtkom, mandlami a 3 PL medu.

3Kedže môj recept bol prispôsobený rýchlej príprave a porcii 2 ľudí, tak ja som si zvolil 2 malé misiky. Piškóty som preto nalámal na polovice. Piškóty namočte z oboch strán do ovocnej omáčky.

4Takto namočené piškóty si ukladáme do misky + prekladáme s ovocím a pripraveným mascarpone.

5Poslednú vrstvu ukočite mascarpone, na ktoré môžete postrúhať čokoládu a dozdobiť zvyšným ovocím.

Pokiaľ sa rozhodnete tento skvelý recept vykúzliť u vás doma, tak sa poteším vašim fotografiám 🙂 na: smoliak@smoliak.sk

Nech vám chutí,
váš 🙂
@Smoliak

Mimochodom, fotografiu vo farebnej verzii nájdete tu

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok