Čokoládové brownie s pekanovými orechmi | Recept

21. februára 2015
Čokoládové brownie s pekanovými orechmi | Recept

Týmto receptom rozhodne poteším čokoholikov a tak trochu provokujem ľudí v aktívnej diete. Brownie, alebo dezert nabitý skvelými vecami. Tí, ktorí ho už niekedy v živote pripravovali, tak my dajú určite za pravdu, že jeho ideálny výsledok je občas ťažko dosiahnuteľný.

Či už kvalitou surovnín, dĺžkou pečenia, alebo len obyčajnou rúrou. Ja som si ho tentokrát vyskúšal pripraviť v alternatívnom prevedení a to „vegan friendly„. A poviem vám, vyšiel na jednotku :).

Suroviny na čokoládové Brownie:

  • 200 g – 60%-80% čokolády (ideálne s malým podielom curku)
  • 230 ml – Nesladeného sójového mlieka
  • 200 g – Pekanových orechov
  • 5 PL –  Kokosového oleja
  • 170 g – Polohrubej múky
  • 3 ČL – Kakaového prášku
  • 180 g – Trstinového cukru
  • 1 vanilkový struk
  • Morská soľ

Postup prípravy:

1 Predhrejte si rúru na 180°C a pripravte si formu na pečenie s priemerom 20cm. Ideálne, ak použijete papier na pečenie, alebo aspoň vymastite poriadne formu.

2 Na vodmom kúpeli si roztopte čokoládu. Po jej rozpustení ju odoberte z ohňa a nechajte voľne vyhladnúť.

3 Medzitým, ako vám chladne čokoláda, si preosejte múku a kakaový prášok do veškej misy. Potom pridate cukor a štipku soli. Prepolte si na polovicu vanilkový struk a vyškriabte z neho semienka, ktoré pridajte do zmesy. Pridajte päť lyžíc kokosového oleja, sójové mlieko a rozmiešajte spolu s čokoládou.

4 Trištvrtiny pekanových orechov si posekajte na kúsky a pridajte do zmesy, s ktorou ich následne rozmiešajte. Následne prelejte cesto do formy. Na toto cesto poukladajte zvyšné pekanové orechy a dajte piecť do rúry na približne 30 min, alebo kým nebudete mať spečené kraje a stred prestane byť mazľavý.

Tip: Najlepší je brownie, pokiaľ ho podávate s vanilkovou čokoládou.

Nech vám chutí a určite dajte vedieť, či sa vám rovnako vydaril :).
Váš @Smoliak

Pripojte svoj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Predchádzajúci článok Novší článok